Μπάσκετ: Τη Δευτέρα ο πρώτος τελικός

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 19:25
UPD:19:57
A- A A+

Ο κ. Μπισταξής δήλωσε ότι οι τελικοί θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου, εφόσον διεξαχθούν και οι πέντε αγώνες, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει εκπονηθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι. Αν οι ομάδες δεν συμφωνήσουν με το σχέδιο οι αναμετρήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, ενώ αν ξαναγίνουν επεισόδια η Πολιτεία δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμη και στη διακοπή των πλέι οφ.

To πρόγραμμα των τελικών:

Δευτέρα 21/5 (1ος, ΣΕΦ), Πέμπτη 24/5 (2ος, ΟΑΚΑ), Κυριακή 27/5 (3ος, ΣΕΦ). Αν χρειαστούν και οι υπόλοιποι δύο, ο 4ος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30/5 (ΟΑΚΑ) και ο 5ος το Σάββατο 2/6 (ΣΕΦ). Όλες οι αναμετρήσεις προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν στις 19:00.

Πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης, που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα, ο γ.γ.Α. είχε ζητήσει από τους εκπρόσωπους των δύο ομάδων να αποχωρήσουν για να συνεχιστεί η συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των συλλόγων.

«Θα πρέπει η αστυνομία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ενώ δεν γίνεται με τον νέο αθλητικό νόμο να έχουν αστική και ποινική ευθύνη τα σωματεία. Δέχομαι τα πάντα, αλλά δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη. Έχουμε πληροφορίες πως στα επόμενα παιχνίδια θα γίνουν 10.000 φορές χειρότερα πράγματα. Το λέω και θέλω να γραφτεί στα πρακτικά. Μπορεί να έχουμε θανάτους. Δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη αστική, ποινική, αντικειμενική. Έχω ενδείξεις ότι θα γίνουν αίσχη στο ΟΑΚΑ. Εγώ πάντως δεν μπορώ να τους κρατήσω! Δεν αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για 20.000 χουλιγκάνους. Πάρτε ό,τι μέτρα θέλετε, αλλά αν γίνει κάτι μη φάω εγώ μετά 10 αγωνιστικές από τον αθλητικό δικαστή», τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην αστυνομία για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της αποστολής.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας, υπογράμμισε ότι θέση της πειραϊκής ομάδας είναι πως δεν πρέπει να επικρατήσει ο «νόμος» των ολίγων. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ήττα του μπάσκετ και να επιτρέψουμε στους λίγους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό που θέλει όλος ο κόσμος είναι να απολαύσει τους αγώνες αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκινδήλιας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις