Διαβεβαιώσεις για ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών

Υπ. Παιδείας: «Ετοιμο» για τυχόν μετάθεση της εξέτασης μαθημάτων λόγω εκλογών
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012 10:59
UPD:12:54
A- A A+

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν, μετά από συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο, ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι σε κάποιο μέρος θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές.

Tο Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, δήλωσε η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου, υποδεχόμενη τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο στο Υπουργείο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις, κι αυτό είναι ενδεχόμενο να έχει προβληματίσει παιδιά και γονείς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά κι εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς γιατί κι εγώ ξέρω από εξετάσεις λόγω των δικών μου παιδιών», σημείωσε η κ. Κιάου.

Ερωτηθείσα αν θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων που ενδεχομένως θα συμπέσουν με τις εκλογές η υπουργός απάντησε: «Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν έχει ανακοινωθεί, διότι όπως γνωρίζετε ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Ολη η διαδικασία και τα παιδιά θα έχουν το αποτέλεσμα τους ώστε να σχεδιάσουν τα περαιτέρω».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρωθυπουργός δήλωσε πως διαπίστωσε ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης, όλα να εξελιχθούν ομαλά.

«Πράγματι είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια γιγάντια επιχείρηση. Επιστρατεύει εκπαιδευτικούς και υπηρεσίες. Το Υπουργείο ήταν ήδη προετοιμασμένο και οι υπηρεσίες του, τις οποίες ευχαριστώ. Δώσαμε στον πρωθυπουργό το τετράδιο των εξετάσεων στο οποίο γράφουν τα παιδιά και το οποίο ήδη βρίσκεται στα εξεταστικά κέντρα. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία. Εύχομαι ψυχραιμία στους γονείς, γιατί έχω κι εγώ παιδιά, που έχουν τελειώσει πριν χρόνια, αλλά από εμάς εξαρτάται να τα στηρίξουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά», επισήμανε η υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, όπως και η βαθμολόγηση, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.

Ερωτηθείσα αν αυτό γίνεται για λόγους κόστους δεδομένου ότι αν ξεπεραστεί ο Ιούνιος θα πρέπει να καταβληθούν υπερωρίες η υπουργός απάντησε: «Αρα και αυτό είναι μία παράμετρος». Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή, διότι δεν μας περισσεύουν».

Διευκρίνισε τέλος ότι θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει». «Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν», επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή