Φ. Κουβέλης: Επιχειρούν να στήσουν ένα «κακέκτυπο δικομματισμού»

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012 13:49
A- A A+

Επιχειρείται να στηθεί ένα «κακέκτυπο δικομματισμού», υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε, «από τη μια μεριά θα είναι η απειλή, η κινδυνολογία και ο φόβος που εγείρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το δίλημμα για ''ευρώ ή δραχμή'' και από την άλλη ο λαϊκιστικός λόγος μιας λαϊκιστικής αριστεράς που κυμαίνεται ανάμεσα στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το ''πάγωμα'', για να καταλήξει στην ''επανεξέταση'' του συνολικού στρατηγικού πλαισίου».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος, αυτός που λέει στο λαό ''μην πέσεις στις συμπληγάδες αυτού του κακέκτυπου δικομματισμού''», τόνισε ο κ. Κουβέλης και ζήτησε δύναμη από τους πολίτες για να μην πάμε και σε νέες εκλογές μετά τις 17 Ιουνίου και για να υπάρξει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα για τον τόπο.

Εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές θα είναι «σημαντικά μεγαλύτερο» από αυτό της 6ης Μαΐου, ενώ προέβλεψε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΔΗΜΑΡ θα δεχτεί «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας».

«Μέσα σε αυτό το κλίμα που θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν προεκλογικά, να συνυπολογίσουμε ότι θα έχουμε και από το εξωτερικό διάφορες τέτοιες καταστάσεις που θα προστίθενται», σημείωσε ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στα «εκβιαστικά και απαράδεκτα διλήμματα που εγείρει η κ. Μέρκελ», όπως είπε, η οποία ζήτησε «ουσιαστικά» τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν ο ελληνικός λαός θέλει ή όχι το ευρώ.

Εκανε μάλιστα λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια που είναι αναντίστοιχη προς εκείνο που θέλει ο λαός, ο οποίος επιθυμεί τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» και τόνισε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «δεν μπορεί να εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή