MotoGP: H σειρά του Πεντρόζα

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012 17:35
UPD:21:35

A- A A+

Η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα είχε ως αποτέλεσμα η δράση να ξεκινήσει τα τελευταία 30 λεπτά της διαδικασίας αφού η πίστα είχε στεγνώσει.

Ο Ντάνι Πεντρόζα με ένα εκπληκτικό γύρο στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας και στην ύστατη προσπάθειά του κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο (1:33.638) και να κερδίσει έτσι την πρώτη του φετινή πολ-ποζίσιον. Ο Ισπανός έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Πεντρόζα «έκλεψε» στην ουσία την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα από τον teammate του Κέισι Στόνερ, ο οποίος για μία ακόμη φορά ήταν πολύ δυνατός. Για μία ακόμη φορά η εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda δείχνει τη δύναμη της με τους δύο αναβάτες της να εκκινούν τον αγώνα από τις πρώτες θέσεις.

Δίπλα τους θα περίμενε κανείς μία Yamaha, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα. Και δεν θα διαψευσθεί. Μία Yamaha θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την τρίτη θέση, αλλά δεν θα είναι εργοστασιακή. Είναι η Yamaha της Monster Yamaha Tech 3 του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Ιταλός αναβάτης ήταν εντυπωσιακό σήμερα και πέτυχε την καλύτερη εφετινή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ντοβιτσιόζο περίμενε να στεγνώσει η πίστα, όπως και οι περισσότεροι, άλλωστε, και πέρασε νωρίς στην επίθεση. Ετσι έξι λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στην προσπάθειά του και επέστρεψε στα πιτς με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος.

Ο teammate του Καλ Κρούτσλοου έμεινε λίγο πίσω σε σχέση με τον Ιταλό και θα εκκινήσει τον αγώνα πέμπτος. Μεταξύ των δύο Yamaha θα βρεθεί ο Χόρχε Λορένθο με την εργοστασιακή..... Ο Ισπανός αναβάτης ήταν και σήμερα γρήγορος και προσπάθησε να απαντήσει στους χρόνους των δύο Repsol Honda. Η κίνηση όμως που βρήκε στην πίστα κατά τον ταχύτερό του γύρο και οι ψιχάλες που έπεσαν προς το τέλος των κατατακτήριων του στέρησαν μία καλύτερη επίδοση.

Η δεύτερη εργοστασιακή Yamaha του Μπεν Σπις θα εκκινήσει από την δεύτερη σειρά και την έκτη θέση. Στόχος του Τεξανού είναι να ξεκινήσει δυναμικά και να πλασαριστεί στους πρώτους.

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθεί ο Βαλεντίνο Ρόσι με την Ducati. Οι χρόνοι του Ιταλού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν πίσω σε σχέση με τους πρωτοπόρους, αλλά η έβδομη θέση είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής στις κατατακτήριες. Για μία ακόμη φορά ο καιρός δεν έκανε το χατίρι στην Ducati που ήθελε η διαδικασία να τελεσθεί σε στεγνή πίστα ώστε να συνεχίσει την εξέλιξη της GP12.

Kαταστροφικές ήταν αυτές οι κατατακτήριες για τον έτερο αναβάτη της Ιταλικής ομάδας, Νίκι Χέιντεν που θα ξεκινήσει από την ενδέκατη θέση, μία επίδοση που είναι η χειρότερη φετινή.

Ατυχος ήταν σήμερα ο Αλβάρο Μπαουτίστα με την San Carlo Honda Gresini καθώς στην ομάδα των πέντε πρώτων αναβατών, αλλά είχε μία πτώση το τελευταίο λεπτό των κατατακτήριων δοκιμών ενώ βρισκόταν στον ταχύτερο γύρο του. Ετσι έμεινε όγδοος, γεγονός που τον απογοήτευσε πολύ.

Ακολουθούν οι δύο «δορυφορικές» Ducati, της Pramac Racing με τον Χέκτορ Μπαρμπερά και της Cardion AB Racing με τον Κάρελ Αμπραχαμ, αντίστοιχα.

Ο Ράντι ντε Πουνιέ έφερε την πρώτη CRT στην δωδέκατη θέση μπροστά από τον Στέφαν Μπραντλ, ο οποίος είχε μία πτώση στο μέσον της διαδικασίας. Ο αναβάτης της LCR Honda ήταν από τους πρώτους που βγήκαν στην βρεγμένη πίστα με τα σλικ ελαστικά και πλήρωσε το τίμημα. Τυχερός ήταν ο Ιβάν Σίλβα που αποσόβησε τα χειρότερα ενώ ο Αλεξ Εσπαργκάρο αναγκάστηκε να επιστρέψει νωρίς στα πιτς λόγω προβλημάτων με τη μοτοσικλέτα του.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στην πίστα του Λε Μαν αύριο το μεσημέρι στις 15:00 και αναμένεται να είναι συναρπαστικός.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις