Ομπάμα: Σχέδιο του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 01:22

Σταθερή πρόοδος έχει επιτευχτεί στο ζήτημα του ανεφοδιασμού για τα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενώ πρόσθεσε ότι καταρτίστηκε σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

A- A A+

Σταθερή πρόοδος έχει επιτευχτεί στο ζήτημα του ανεφοδιασμού για τα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Πακιστανό πρόεδρο Άσιφ Άλι Ζαρντάρι στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, υπογράμμισε το Πακιστάν χρειάζεται να αποτελέσει μέρος της λύσης στο Αφγανιστάν. Ακόμη, ο Ομπάμα επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι καταρτίστηκε ένα σαφές σχέδιο για την αποκλιμάκωση της στρατιωτικής εμπλοκής των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Η συμμαχία μας είναι δεσμευμένη σε αυτό το σχέδιο ώστε να καταλήξουμε με υπεύθυνο τρόπο στον τερματισμό του πολέμου μας στο Αφγανιστάν», σημείωσε.

Πάντως αυτό δεν σηματοδοτήσει το τέλος για τις προκλήσεις στο Αφγανιστάν ή για τη σχέση μας με αυτή την σημαντική χώρα, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή