Ντ. Μπακογιάννη: Θα ένιωθα ρίψασπις

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 09:29
UPD:10:26

«Είχα πει ότι θα πάω στο σπίτι μου. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη και ότι θα ένιωθα ρίψασπις», επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

A- A A+

Σημαντική, αλλά δύσκολη χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφασή της για συστράτευση με τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι «το ερώτημα που τίθεται είναι τι συνεργασίες απαιτούνται για να μπορέσουμε να δώσουμε μια κυβερνητική προοπτική».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως πρώτος στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η συστράτευση των δυνάμεων αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως είπε, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται για παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις της για τη ΝΔ αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν έμπαινε στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία, επισήμανε: «Είχα πει ότι θα πάω στο σπίτι μου. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη και ότι θα ένιωθα ρίψασπις».

Υποστήριξε ακόμη πως το γεγονός ότι «γίνεται αυτό το άνοιγμα δείχνει ότι έχει συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να υπάρξει μια πιο ανοιχτή παράταξη». «Δεν θέλω να δω τη χώρα αυτή να υποτιμάται το νόμισμά της κατά 50%», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ερωτηθείσα σχετικά, δήλωσε ότι αν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα απευθυνθεί και στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι χρειάζεται ευρύ μέτωπο.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη το δίλημμα των εκλογών, οι οποίες, όπως ανέφερε, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, είναι «Ευρώπη ή όχι».

«Χρειαζόμαστε την αξιοπιστία ενός μετώπου το οποίο θα διαπραγματευτεί ορισμένους όρους και θα φέρει επενδύσεις στη χώρα...Με την επιλογή και τις προτάσεις που ακούγονται από την άλλη πλευρά καμία επένδυση δεν θα έρθει στην Ελλάδα», υποστήριξε.

Αντιδράσεις

Η συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2181613 .

Αιχμηρή ήταν και η απάντηση του ΛΑΟΣ στη νέα πρόσκληση του Αντ. Σαμαρά για συστράτευση των κεντροδεξιών δυνάμεων, κατηγορώντας τον ότι μεθοδεύει αποστασίες από κόμματα του χώρου.

«Ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ. «Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με «ψάρεμα» στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών. Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ και λόγω της συστράτευσης των πρώην βουλευτών του κόμματος Θάνου Πλεύρη και Γιώργου Ανατολάκη με τη ΝΔ, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Η ΝΔ επιχείρησε τη δημιουργία ενός μετώπου, το οποίο δεν έχει αντοχή, διότι γίνεται με όρους πολιτικής συρραφής και όχι πολιτικής σύνθεσης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Ποια κοινή θέση έχει αυτό το μέτωπο για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, των διαρθρωτικών αλλαγών, του μεταναστευτικού;», διερωτήθηκε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στη ΝΔ.

Τόνισε ακόμη ότι «μέτωπα τα οποία συγκροτούνται χωρίς κοινή και στέρεη βάση και συμφωνία είναι εξαιρετικά εύθραυστα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή