Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 16:29
UPD:17:08

Η εθνική ομάδα προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά πριν την αναχώρηση για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της εν όψει της συμμετοχής της στο Euro 2012.

A- A A+

Οι διεθνείς προπονήθηκαν το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αρχικά το πρόγραμμα περιλάμβανε τρέξιμο, διαδικασία στην οποία δεν συμμετείχαν οι Μάκος, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης και Νίνης, οι οποίοι έτρεξαν χαμηλότερους ρυθμούς.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω της θλάσης στους προσαγωγούς, ενώ οι γκολκίπερ (Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς) ακολούθησαν το πρόγραμμα του προπονητή τερματοφυλάκων, Ζουστίνιο. Η προπόνηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν μίνι δίτερμα.

Στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε προβληματισμένος από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα πλέι οφ.

«Θεωρώ πως οι σύλλογοι σκέφτηκαν τα συμφέροντά τους και όχι την εθνική. Πρέπει να το λύσουμε πλέον το θέμα. Ξεκινάμε αργά την προετοιμασία και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έχουμε ποδοσφαιριστές με διαφορετικούς αγωνιστικούς ρυθμούς και αυτό πρέπει να το χειριστούμε. Πρέπει να κρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας ξεκούραστους, γιατί είναι πολύ κουρασμένοι», είπε ο Πορτογάλος εκλέκτορας.

Ο Κώστας Κατσουράνης εστίασε στην κοινή προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει από όλους τους διεθνείς. «Εγώ προσωπικά και τα παιδιά θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Θα τα δώσουμε όλα με στόχο να περάσουμε τον όμιλο. Ο κόσμος αγαπάει και στηρίζει την εθνική», διαβεβαίωσε ο μέσος του Παναθηναϊκού.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης υπογράμμισε ότι «… η κούραση δεν είναι δικαιολογία» και κατέληξε αναφερόμενος στον όμιλο της Ελλάδας: «Όλοι οι αντίπαλοι είναι καλοί, όπως και εμείς, αλλά θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Σε αυτά τα τουρνουά το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο αν δεν κερδίσεις δεν σημαίνει πως αποκλείστηκες. Αυτές οι μέρες στην Αυστρία θα μας βοηθήσουν πολύ».

Η αποστολή της εθνικής αναχώρησε το απόγευμα για την Αυστρία, με την άφιξή της στο Σάλτσμπουργκ να υπολογίζεται στις 18:30. Ακολούθως, θα χρειαστούν άλλα 45 λεπτά για τη μετάβαση (οδικώς) ως το Κίτσμπουελ, που θα αποτελέσει την έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις