Σε παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων ήλπιζε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 22:10
UPD:22:38

Οπως διαφαίνεται στις σημειώσεις και τα ημερολόγιά του Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο πρώην υπουργός ήταν σίγουρος ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος λόγω «μεσολαβητή» που αναφέρει ότι βρήκε για να τον στηρίξει.

A- A A+

Παρεμβάσεις προσώπων για να απεμπλακεί από τη Δικαιοσύνη φαίνεται ότι επιζητούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, όπως διαφαίνεται στις σημειώσεις και τα ημερολόγιά του, τα οποία μελετούν οι ανακριτές.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να αποζητά, χωρίς αποτέλεσμα, την παρέμβαση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ώστε να λήξει η ποινική διαδικασία σε βάρος του.

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι μετά το διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος φαίνεται -για κάποιον λόγο που δεν εξηγεί- να είναι σίγουρος ότι η υπόθεση του θα έχει αίσιο τέλος. Η αισιοδοξία του πρώην υπουργού προέρχεται από την ύπαρξη «μεσολαβητή» που αναφέρει ότι βρήκε για να τον στηρίξει.

Ενδιαφέρον για τους ανακριτές παρουσιάζει και το ημερολόγιο του 2002 του πρώην υπουργού καθώς τον Μάιο εκείνου του έτους ο Ακης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να έχει δύο ραντεβού με πρωταγωνιστές της υπόθεσης της Siemens. Στις 28 Μαΐου στο ημερολόγιο καταγράφεται ραντεβού με τον Χριστοφοράκο και τρεις μέρες μετά καταγράφεται ραντεβού με επίσης υψηλό στέλεχος της εταιρείας και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα στοιχεία τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου υπάρχουν σωρεία εγγράφων που τον συνδέουν με τις offshore εταιρείες, που ο ίδιος αρνείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή