Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 05:58
A- A A+

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στο Ιράκ, μερικές ώρες πριν η Βαγδάτη φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα στην ομάδα 5+1 και το Ιράν.

Στη Μπακούμπα, 57 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης, μια γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι ανατίναξαν την κατοικία όπου διέμεναν, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επίθεση έγινε διότι στο σπίτι αυτό ζούσε ο Αρκάν Μοχάμεντ, μέλος της Σάχουα, μιας σουνιτικής πολιτοφυλακής η οποία δρα εναντίον της αλ Κάιντα.

Τα θύματα είναι η σύζυγός του και δύο κόρες του, σύμφωνα με συνταγματάρχη του στρατού και το γιατρό Αχμεντ Ιμπραχίμ, που εργάζεται σε νοσοκομείο στην Μπακούμπα. Ο ίδιος ο άνδρας κι ένα ακόμα από τα παιδιά του τραυματίστηκαν.

Περίπου μια ώρα αργότερα, βόμβα εξερράγη σε ένα σπίτι σιιτικής οικογένειας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή. Σκοτώθηκαν η μητέρα και δύο παιδιά, ενώ ο πατέρας, Μαχντί αλ Τιμίμι, και δύο ακόμα παιδιά τραυματίστηκαν.

Στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ένας άμαχος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στην περιοχή της Κιρκούκ, επίσης στο βορρά, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μια 45λεπτη μάχη με άνδρες που επιτέθηκαν εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού με πολυβόλα και χειροβομβίδες.

Τη Δευτέρα, έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις στην Μοσούλη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, περίπου 15.000 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται να αναπτυχθούν στη Βαγδάτη όπου σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η συνάντηση ανάμεσα στους απεσταλμένους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (οι χώρες-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία- και η Γερμανία).

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή