Πέντε συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια στην Πάτρα

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 09:56
UPD:15/07/2012 14:04

Συνολικά 22 άτομα προσήχθησαν, εκ των οποίων πέντε συνελήφθησαν, στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πάτρας.

A- A A+

Συνολικά 22 άτομα προσήχθησαν, εκ των οποίων πέντε συνελήφθησαν, στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πάτρας, έξω από την κεντρική είσοδο του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής», που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, κυρίως μέλη της «Χρυσής Αυγής». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Οι επιθέσεις, όπως αναφέρει η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδονίστηκαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλος όγκος από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, λοστοί και άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με τη χρήση των αναγκαίων μέσων.

Θ. Νάκος: Η παράνομη μετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή

«Η παράνομη μετανάστευση, από πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα, εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών», δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάτρα.

Χαρακτήρισε ακόμη ανησυχητικό το γεγονός, όπως είπε, «ότι ακραία στοιχεία εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια και το φόβο των πολιτών και προκαλούν αναστάτωση στην κοινωνία».

«Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του με βίαιο τρόπο χθες. Και αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όσους ονειρεύονται μια Ελλάδα-ξέφραγο αμπέλι, να μιλούν για ''“δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και στο άσυλο'' για όλους τους μετανάστες αδιακρίτως», υπογράμμισε ο κ. Νάκος και πρόσθεσε ότι «οι εικόνες υποκινούμενης βίας, χάους και τρομοκρατίας, που επικράτησαν μετά το τραγικό γεγονός, δεν αρμόζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος. Αποτελούν ντροπή».

«Η λύση δεν βρίσκεται στα άκρα. Η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή μιας αυστηρής και στοχευμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Μιας πολιτικής που θα εφαρμοστεί με σχέδιο, αποφασιστικότητα και -κυρίως- χωρίς καμία καθυστέρηση. Αυτή την πολιτική είμαστε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε από τις 18 Ιουνίου», κατέληξε ο κ. Νάκος.

Απέλαση λαθρομεταναστών μέσω μηχανισμών του κράτους ζητεί ο ΛΑΟΣ

«Η δολοφονία του νεαρού Έλληνα στη Πάτρα και τα επεισόδια που επακολούθησαν, είναι ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει τους κοινωνικούς κινδύνους για τους οποίους φωνάζει χρόνια τώρα ο ΛΑΟΣ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ).

Υποστηρίζει ακόμη ότι «είναι το αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησαν με απόλυτη συνέπεια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά» και ζητεί «άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών μέσα από τους μηχανισμούς ενός ισχυρού κράτους και όχι μέσω παρακρατικών μηχανισμών, που με την παρουσία τους, υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή