Γ. Παπανδρέου: «Πολύ χειρότερη επιλογή» η έξοδος από το ευρώ

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 10:58

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες εξέφρασαν «πολύ θυμό, απελπισία, πόνο», αλλά στις επόμενες εκλογές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ώστε να σταματήσει η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.

A- A A+

Θα ήταν «πολύ χειρότερη επιλογή για την Ελλάδα» η αποχώρηση από το ευρώ, επισήμανε, σε συνέντευξή του στο BBC, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εκτός πραγματικότητας».

Προειδοποίησε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για την οικονομία, καθώς θα οδηγούσε σε μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες και στη συνέχεια σε εκτόξευση του πληθωρισμού που θα σήμαινε ότι η ελληνική οικονομία δεν θα γινόταν τελικά πιο ανταγωνιστική. Παράλληλα μια αποχώρηση θα έθετε αρνητικό προηγούμενο στην Ευρώπη και μπορεί να ακολουθούσαν κι άλλες χώρες.

Μιλώντας στην εκπομπή Newsnight, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες εξέφρασαν «πολύ θυμό, απελπισία, πόνο», αλλά στις επόμενες εκλογές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ώστε να σταματήσει η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.

Τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εκτός πραγματικότητας» καθώς θέλει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο».

Τόνισε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, αλλά αυτό εξαρτάται από την εφαρμογή του προγράμματος. «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει μεγάλο εύρος δυνατών αλλαγών», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή