Δύο νέες ταινίες στη σκιά του Φεστιβάλ Καννών

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 10:14
UPD:28/11/2012 16:17

Ο Γουίλ Σμιθ και ο Τόμι Λι Τζόουνς επανέρχονται στους ρόλους των πρακτόρων J και K, στην κωμωδία δράσης και επιστημονικής φαντασίας, που αυτήν τη φορά μας ταξιδεύει στο παρελθόν των δύο διωκτών του διαστρικού εγκλήματος και των εξωγήινων.

A- A A+

Στη σκιά του Φεστιβάλ των Καννών και των καταγγελιών του Κεν Λόουτς για λογοκρισία, δύο μόνο νέες ταινίες παίρνουν τον δρόμο για τις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες, ενώ οι σινεφίλ ακόμα συζητάνε για τον «τιμοκατάλογο» με τα ποσά που απαιτούνται για να παραχωρήσουν συνεντεύξεις οι διάσημοι σταρ στην Κρουαζέτ.

Οι νέες ταινίες

«Men in black III»

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους κινηματογραφική εμφάνιση, οι «Άνδρες με τα μαύρα» επιστρέφουν για μία ακόμα φορά, σκηνοθετημένοι από τον Μπάρι Σόνενφελντ. Ο Γουίλ Σμιθ και ο Τόμι Λι Τζόουνς επανέρχονται στους ρόλους των πρακτόρων J και K, στην κωμωδία δράσης και επιστημονικής φαντασίας, που αυτήν τη φορά μας ταξιδεύει στο παρελθόν των δύο διωκτών του διαστρικού εγκλήματος και των εξωγήινων. Οι περιπέτειές τους τώρα αφορούν στην αρχή της σχέσης τους, αφού, όταν η ζωή του K και το μέλλον του πλανήτη αρχίζουν να κινδυνεύουν, ο J θα πρέπει να ταξιδέψει στο 1969, δηλαδή 43 ολόκληρα χρόνια πριν, για να σώσει εκείνον και την ανθρωπότητα, ανακαλύπτοντας κάποια μεγάλα μυστικά. Τον ρόλο του νεαρού πράκτορα Κ αναλαμβάνει ο Τζος Μπρόλιν, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Έμα Τόμσον, Aλις Ιβ, Μπιλ Χέιντερ και Νικόλ Σέρζινγκερ. Η ομάδα πίσω από την κάμερα περιλαμβάνει τον -επτά φορές βραβευμένο με Όσκαρ- Ρικ Μπέικερ, στον σχεδιασμό των εξωγήινων, και τους - πέντε φορές βραβευμένους με Όσκαρ- Κεν Ράλστον και Τζέι Ρεντ, στα ειδικά εφέ.

«Αυτοκίνητα»

Η πρώτη ταινία, του 2006, που έδωσε ζωή και συναισθήματα στα αυτοκίνητα μέσα από τα κινούμενα σχέδια της, επιστρέφει στις αίθουσες με τη συγκινητική και αξέχαστη ιστορία της. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης Τζον Λάσιτερ («Toy Story 1 και 2», «A Bug's Life») και οι δημιουργοί των ταινιών «The Incredibles», «Finding Nemo» και «Monsters Inc.» ζωντανεύουν όλων των ειδών τα αυτοκίνητα, σε μία περιπέτεια που αποδεικνύει ότι η ζωή έχει να κάνει με τη διαδρομή και όχι με τη γραμμή του τερματισμού. Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ράντι Νιούμαν. Για τις ανάγκες της ταινίας, δημιουργήθηκαν περισσότεροι από 100 μοναδικοί χαρακτήρες - αυτοκίνητα. Σκοπός όλης της ομάδας ήταν να φαίνεται ο κόσμος των αυτοκινήτων αληθινός, να μπορούν να πείσουν για το αυθεντικό των συναισθημάτων και των κινήσεών τους. Με τους Όουεν Ουίλσον, Πολ Νιούμαν και Μπόνι Χαντ να χαρίζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές - ήρωες και τους Σάκη Ρουβά, Βίκυ Καγιά και Παύλο Κοντογιαννίδη στην ελληνική μεταγλώττιση, ένα ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αποφασισμένο να πετύχει, θα ανακαλύψει ότι η ζωή είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Κάννες

Την βρετανική επιτροπή κινηματογραφικής λογοκρισίας κατήγγειλε ο Κεν Λόουτς, που παρουσίασε την ταινία «Angel's Share» στις Κάννες.

Κεν Λόουτς

Την βρετανική επιτροπή κινηματογραφικής λογοκρισίας κατήγγειλε ο Κεν Λόουτς, που παρουσίασε την ταινία «Angel's Share» στις Κάννες.

Ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι του ζητήθηκε να αφαιρέσει διαλόγους από την ταινία, προκειμένου να θεωρηθεί για παιδιά άνω των 15 ετών. Το φιλμ θεωρήθηκε ως μια από τις καλές στιγμές του Φεστιβάλ, και έλαβε θετικές κριτικές.

Αντιδράσεις

Η απόφαση καναδικής εταιρείας διανομής να στείλει στους δημοσιογράφους «τιμοκατάλογο» με το ποσό που απαιτεί από αυτούς να δώσουν, προκειμένου να πάρουν συνεντεύξεις από διάσημους σταρ στις Κάννες, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Προτεινόμενα για εσάς