Αλ. Τσίπρας: «Συνένοχοι της τραγωδίας» Βενιζέλος-Σαμαράς

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 12:36
UPD:21:17

Νέα επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

A- A A+

Επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τους οποίους χαρακτήρισε «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού», εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

Για τον κ. Βενιζέλο, επισήμανε ότι «χθες στις Βρυξέλλες φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας», ενώ για τον κ. Σαμαρά σημείωσε ότι «στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του, της κ. Μέρκελ και των άλλων του Λαϊκού κόμματος, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς που, μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κ. Μπακογιάννη, τους θεωρούσε αντίπαλους, μας έλεγε ότι τον πίεζαν ασφυκτικά και μας έλεγε ότι μαζί τους διαπραγματεύεται».

Α. Τσίπρας: Οι δύο συνένοχοι της τραγωδίας του λαού κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν

Α. Τσίπρας: Οι δύο συνένοχοι της τραγωδίας του λαού κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να το πράξει.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι μετά την ανατροπή της 6ης Μαΐου, που πάγωσε τα μνημονιακά μέτρα των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη στις 17 Ιουνίου, που θα ολοκληρώσει τη μεγάλη επιτυχία του λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

Aπάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, έδωσε και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά, ότι «εγώ, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι το αποτέλεσμα της 17ης Μαΐου και, κυρίως, η σημαντική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναφέρει στο τραπέζι της Ευρώπης, και στον προβληματισμό της ευρωπαϊκής ελίτ, το ότι «δεν πάει άλλο», ότι με αυτήν τη συνταγή του μνημονίου υπάρχει εκρηκτική ύφεση, ανεργία, έκρηξη ανισοτήτων και, επιπλέον, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Το ρεζουμέ της χθεσινής άτυπης Συνόδου, είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προχωρήσει σε ανάπτυξη, να μείνει στο ευρώ, αλλά να τηρήσει και τις υποχρεώσεις της. Έλα, όμως, που το μνημόνιο σκοτώνει την ανάπτυξη, και το λένε αυτό όλο και περισσότεροι».

Ανέφερε, ακόμη, πως «ο θόρυβος και οι επιθέσεις που δεχθήκαμε στην Ελλάδα για το περίφημο Ολαντ-ρέου δεν είχαν καμία αντανάκλαση στον γαλλικό Τύπο και στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης. Εκεί, το θέμα δεν απασχόλησε σχεδόν καθόλου ή πέρασε στα ψιλά».

Αντ. Σαμαράς: Κατεδαφίζει τις συμμαχίες της Ελλάδας ο Αλ. Τσίπρας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτόξευσε νεά πυρά κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κατεδαφίζει τις συμμαχίες» της χώρας και πως είναι «έρμαιο των πολλών συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και πάλι στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για «αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας» αλλά είναι μια στάση «επικίνδυνη για τον τόπο».

«Ερχεται ο κ. Τσίπρας μέσα στο Παρίσι να πει ο κ. Ολάντ να μην γίνει ''Ολαντρέου''. Αυτό δεν είναι αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας είναι επικίνδυνο για τον τόπο...Ο κύριος Τσίπρας κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακουσα να λένε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και από το ΝΑΤΟ πρέπει να βγούμε. Δηλ. ποιοι θα είναι τελικά οι σύμμαχοί μας; Η απομόνωση θα ήταν η χειρότερη απάντηση, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε ακόμη τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», τονίζοντας πως «η άποψη ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία και να μείνουμε στο ευρώ είναι ψέμα».

«Μήπως δημιουργούν αυτά τα τρομακτικά σενάρια γιατί τρέφονται πολιτικά από την απελπισία του κόσμου;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε: «Δεν επιτρέπω να κάνουν το μαθητευόμενο μάγο πάνω στην πλάτη ενός ταλαιπωρημένου λαού».

Ακόμη, καταλόγισε για ακόμη ακόμη φορά αλαζονεία στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, δεν πήρε το μήνυμα του λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου για συνεργασία των κομμάτων και παραμονή στο ευρώ.

«Όλα τα κόμματα κάναμε κάποια υποχώρηση. Εγώ το μήνυμα του κόσμου το κρατάω και με αυτό κάνω αυτές τις εκλογές», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Σαμαρά, το μεγάλο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι «αν θα μείνουμε γύρω από την ισχυρή δύναμη που λέγεται Ευρώπη και ευρώ ή αν αυτά τα κεκτημένα θα τα πετάξουμε». Εκτίμησε μάλιστα ότι λόγω του μεγάλου αυτού διακυβεύματος ο κόσμος συσπειρώνεται.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής, τόνισε ότι αλλάζει και το σκεπτικό της Ευρώπης για την Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα η φιλοσοφία η οικονομική.

«Παλιά σε αυτές τις ίδιες συναντήσεις ένιωθα μοναξιά όταν μιλούσα για ανάπτυξη, σιγά σιγά το κλίμα άρχισε να αλλάζει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι παραδέχονται πλέον ότι χρειάζεται και ανάπτυξη και επενδύσεις, σημειώνοντας πως «επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ».

Επαναλαμβάνοντας την άποψή του για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη υπογράμμισε ότι «η σταθερή άγκυρα είναι το ευρώ, αλλιώς χαθήκαμε». «Αν βγούμε από το ευρώ, γιατί υπάρχουν οι θεωρίες περί δραχμής που τις υποστηρίζουν διάφορα κόμματα, αυτό σημαίνει ότι η δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 50%», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί προετοιμασιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφερε ότι δεν του είπε κανείς κάτι σχετικό και πως δεν γνωρίζει τίποτε. «Το αντιμετωπίζουν, υποθέτω, όπως ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ούτε μειώσεις μισθών, καθώς και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους και κτηνοτρόφους.

ΛΑΟΣ: Φτάνει πια η κοροϊδία κ. Σαμαρά

Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΛΑΟΣ.

«Ρωτάμε τον άνθρωπο που πριν από λίγες μέρες, πρότεινε ως Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Αλ. Τσίπρα. Ρωτάμε τον άνθρωπο που αμέσως μετά την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπέγραψε και με τα δυο του χέρια το κόψιμο μισθών και συντάξεων, το κόψιμο των επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, την επιβολή νέων φόρων, κλπ. Ρωτάμε τον άνθρωπο που υπέγραψε επιστολή προς τους δανειστές μας ότι για όσο πολιτεύεται δεν πρόκειται να εφαρμόσει πολιτικές αντίθετες προς το Μνημόνιο. Πόσο αφελή και αμνήμονα θεωρεί τον ελληνικό λαό, ώστε να πιστέψει έστω και μια λέξη από αυτά που υποσχέθηκε σήμερα;», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και καταλήγει: «Επιτέλους, φτάνει πια η κοροϊδία κ. Σαμαρά».

Θ. Πάγκαλος: Μπορεί ο κάθε Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον Φρανσουά Ολάντ, εκτόξευση και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο... - με συγχωρείτε - Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;», διερωτάται ο κ. Πάγκαλος, σε μήνυμά του στο twitter.

Αφού σημειώνει ότι «σχολιάστηκε επαρκώς η ανοησία του Τσίπρα που χαρακτήρισε τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Γαλλίας "Ολαντρέου"», ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει ότι «Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και ο πρόσφατος Πρωθυπουργός είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας».

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα στην απομόνωση

Στις βολές του κ. Τσίπρα απάντησε το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά: «Η πραγματικότητα είναι μία: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη και οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη απομόνωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή