Ο Πάπας στη Σόφια

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 19:47
UPD:20:44

A- A A+

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ έφθασε σήμερα στη Σόφια για τετραήμερη επίσκεψη, για την οποία οι πολιτικοί πιστεύουν ότι θα προωθήσει την εικόνα της Βουλγαρίας στη Δύση.

Το αεροπλάνο του Πάπα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σόφιας προερχόμενο από το Αζερμπαιτζάν, όπου ο Ποντίφικας άρχισε το 96ο ταξίδι του στα 23 χρόνια που είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Φθάνοντας στο Αζερμπαιτζάν ο 82χρονος Πάπας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το θανατό του -παρά την πολύ εύθραυστη υγεία του- και δεν θα παραιτηθεί όπως του πρότειναν ανώτατοι εκκλησιαστικοί ηγέτες.

Η Βουλγαρία υπολογίζει στο ταξίδι αυτό του Πάπα για να αυξήσει το κύρος της στη Δύση, να αποστρέψει την προσοχή από την συνεχιζόμενη φτώχεια στη χώρα, και να προωθήσει το βασικό στόχο της εξωτερικής της πολιτικής, να πείσει το ΝΑΤΟ να της χορηγήσει πρόσκληση για είσοδο στην Ατλαντική Συμμαχία φέτος.

Οι Καθολικοί της Βουλγαρίας υπολογίζονται σε 80.000, το 1% του πληθυσμού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας -υπολογίζεται ότι οι πιστοί της ανέρχονται στο 80% του πληθυσμού- αποδέχτηκε το ταξίδι του Πάπα, χωρίς όμως μεγάλο ενθουσιασμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή