Κίνα: Διαψεύδει την έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 17:41

Το Πεκίνο διαψεύδει την αμερικανική έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, στην οποία αναφέρεται ότι θίγονται κυρίως τα δικαιώματα που αφορούν στην ελευθερία της έκφρασης και του συναθροίζεσθαι.

A- A A+

Το Πεκίνο διαψεύδει την αμερικανική έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και έδωσε στη δημοσιότητα μια δική της έκθεση στην οποία καταγγέλλει τις διακρίσεις κατά των μειονοτήτων στις ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτιμά στην έκθεσή του ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα χειροτέρεψε το 2011. Επισημαίνει ότι θίγονται κυρίως τα δικαιώματα που αφορούν στην ελευθερία της έκφρασης και του συναθροίζεσθαι.

Υποστηρίζει ότι η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τους πολιτικούς ακτιβιστές και κατέφυγε σε εξωδικαστικές διαδικασίες ενώ καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει σε αυθαίρετες και παράνομες εκτελέσεις.

Σχολιάζοντας την έκθεση ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι είπε: «Το περιεχόμενό της σχετικά με την Κίνα είναι γεμάτο προκαταλήψεις, παραβλέψεις γεγονότων ενώ συγχέει τα πραγματικά με τα ψεύτικα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα έχει κάνει σημαντικές προόδους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα, σε απάντηση, το Πεκίνο δημοσίευσε σήμερα τη δική της έκθεση με την οποία καταγγέλλει την αστυνομική βία και τις διακρίσεις κατά των διαφόρων εθνοτήτων και θρησκειών στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή