Συρία: Τεθωρακισμένα για πρώτη φορά στο Χαλέπι

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 22:52
UPD:23:39
A- A A+

Τεθωρακισμένα του στρατού μπήκαν σήμερα για πρώτη φορά στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα τεθωρακισμένα κυκλοφορούσαν κυρίως στις συνοικίες Καλασέ και Μπούσταν αλ Κασρ, όπου χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία ενός νεαρού άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Ζήτω η Συρία! Κάτω ο Άσαντ», φώναζαν οι διαδηλωτές στην κηδεία του νέου άνδρα ενώ νωρίτερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους για να ζητήσουν την πτώση του καθεστώτος.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 50 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν σήμερα από το βομβαρδισμό της πόλης Χούλα από κυβερνητικές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

Ακτιβιστές ανέφεραν ότι σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις και αντικαθεστωτικούς. «Γίνεται μια πραγματική σφαγή, την ώρα που οι παρατηρητές του ΟΗΕ εξακολουθούν να σιωπούν», σημείωσε ο ακτιβιστής Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Εν τω μεταξύ, ρωσικό φορτηγό πλοίο με όπλα κατευθύνεται προς τη Συρία και αναμένεται να φτάσει σε συριακό λιμάνι το Σαββατοκύριακο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν δυτικοί διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν προτείνει να επιβληθεί εμπάργκο όπλων και άλλες κυρώσεις στη Συρία μετά την καταστολή των διαδηλώσεων των αντιπολιτευόμενων που θέλουν την εκδίωξη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

Ωστόσο η Ρωσία, με την υποστήριξη της Κίνας, έχει εμποδίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Συρία και αρνείται να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Δαμασκό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή