Στ. Δήμας: Η Ελλάδα και η ΝΔ θα τα καταφέρουν

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 17:47
UPD:23:58
A- A A+

Την πεποίθηση ότι τόσο η ΝΔ όσο και η Ελλάδα θα τα καταφέρουν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Παράλληλα, έκανε λόγο για τρία ανησυχητικά και τρία ενθαρρυντικά στοιχεία.

Πρώτο ανησυχητικό στοιχείο, σημείωσε, ήταν ότι χθες δημοσιεύθηκε μία δημοσκόπηση στη Γερμανία με το 60% των Γερμανών να θέλει την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Δεύτερο ανησυχητικό, συνέχισε, είναι ότι δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση του Απριλίου. Τρίτο ανησυχητικό σημείο είναι οι δηλώσεις των ευρωπαίων παραγόντων και του ΔΝΤ, ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης, δεν θα γίνει η εκταμίευση των χρημάτων.

Από την άλλη, τόνισε ότι υπάρχουν και θετικά μηνύματα, όπως η προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας μετά την συμπαράταξη. Δεύτερο ενθαρρυντικό σημείο, συμπλήρωσε, είναι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη και η θετική αποδοχή που είχαν οι προτάσεις για αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Τρίτο θετικό σημείο υποστήριξε ότι είναι οι αλλαγές στην ίδια την Ευρώπη στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος, υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θέτοντας τρεις βασικούς άξονες, Πρώτον, με μια σταθερή, σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Δεύτερον, στήριξη της ρευστότητας της οικονομίας και τρίτον άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα για να δημιουργηθούν νέες δουλειές.

Όσον αφορά το σχέδιό της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα, σημείωσε ότι χρειάζεται η ψήφιση ενός νέου φορολογικού νόμου, η μείωση της γραφειοκρατίας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, με τη δημιουργία ειδικού σώματος και τέλος ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Οραματιζόμαστε, κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου, να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας, για την επανεκκίνηση, για τη διόρθωση των σφαλμάτων και κυρίως για να αποτρέψουμε εκείνους, οι οποίοι έχουν δει πολλές φορές στο παρελθόν αυτήν την πατρίδα ως αντικείμενο λεηλασίας, αρπαγής και καπηλείας, επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε ότιο ελληνικός λαός έχει δύο εναλλακτικές.Από τη μία, η υπεύθυνη καιν ρεαλιστική θέση της ΝΔ που υποστηρίζει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και από την άλλη οι δυνάμεις του λαϊκισμού.

Έδωσε έμφαση σε πέντε τομείς για την ανάκαμψη της οικονομίας: ο αναπτυξιακός πυλώνας, έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, αναδιάρθρωση του δημοσίου και προστασία της κοινωνίας.

Ο κ. Μηταράκης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί εκτός Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή