ΗΠΑ : Εντείνονται οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2002 08:58
A- A A+

Κλίμα φόβου καλλιεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων και ενώ στο πολιτικό πεδίο εντείνεται η διαμάχη μετά τις αποκαλύψεις για τις πληροφορίες που είχε η αμερικανική κυβέρνηση πριν από την 11η Σεπτεμβρίου.

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών προειδοποιεί τώρα για πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα στο δίκτυο μεταφορών και σιδηροδρόμων. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η προειδοποίηση εξεδόθη την Τετάρτη και βασίζεται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ το μνημόνιο που είχε συνταχθεί από πράκτορα του FBI χθες στο Φοίνιξ της Αριζόνα και προειδοποιούσε για τους κινδύνους επιθέσεων δύο μήνες πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου ήταν πολύ κοντά σε αυτό που εκτιλύχθηκε. Ο πράκτορας που κατέθεσε χθες ενώπιον του Κογκρέσου αναφερόταν εγγράφως από τον περασμένο Ιούλιο σε σχέση μεταξύ εκπαιδευόμενων πιλότων και μίας ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Επικαλούμενος το ενδεχόμενο διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών ο Τζωρτζ Μπους ζήτησε να μην συσταθεί ειδική επιτροπή που θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του αξιολόγησε και διαχειρίστηκε τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή