Ευρωπαϊκό Κολύμβησης: Δεύτερο μετάλλιο ο Σαμιλίδης

Τέσσερα συνολικά μετράει μέχρι τώρα η Ελλάδα
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 20:14
A- A A+

Ο 19χρονος κολυμβητής έχει κλέψει την παράσταση (κυριολεκτικά) στην κορυφαία διοργάνωση που διεξάγεται στην ουγγρική πόλη. Μετά από εκπληκτική κούρσα στο 50άρι πρόσθιο τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε ξανά στο βάθρο.

Ο πρωταθλητής της Αργυρούπολης απέδειξε ότι αποτελεί «χρυσή ελπίδα» για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης. Κάλυψε την απόσταση σε 27.64, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ (27.89), και έμεινε πίσω από τον Σλοβένο Νταμίρ Ντούγκονιτς (27.32) και τον Ιταλό -κάτοχο του τίτλου από το 2010 και πρωταθλητή Ευρώπης στα 100μ. στο Ντέμπρετσεν- Φάμπιο Σκοτσόλι (27.49).

Αν κι έκανε μέτρια εκκίνηση κι έμεινε αρκετά πίσω, ο Σαμιλίδης ήταν εκπληκτικός στα τελευταία μέτρα και τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν.

«Δεν θα μπορούσα ούτε να το ονειρευτώ πριν τους αγώνες... Ημουν μακράν ο νεότερος του τελικού, αλλά τώρα κέρδισα το δεύτερο μετάλλιό μου εδώ στο Ντέμπρετσεν», δήλωσε αμέσως μετά την κούρσα ο 19χρονος πρωταθλητής.

Με το μετάλλιο αυτό Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη στα 100.μ ύπτιο και τα χάλκινα των Σαμιλίδη και Γιάννη Δρυμωνάκου στα 200μ. πεταλούδα. Μέχρι τώρα η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων για την χώρα μας είναι τα 5 στο πρωτάθλημα του 2006 της Βουδαπέστης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις