Ευ. Βενιζέλος: Μόνη συγκεκριμένη πρόταση εκείνη του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 20:37
A- A A+

Ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αργολίδας.

Είμαστε στην τελική φάση μιας δύσκολης πορείας. Μπορούμε να τη διανύσουμε με αποφασιστικότητα, ενωμένοι και συντονισμένοι για να βγούμε στο ξέφωτο ή μπορούμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα με μια πρώιμη αλαζονεία, σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη συγκεκριμένη πρόταση εκτός από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, από αυτή που δέχονται οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, αυτή που είναι η ασφαλής για την έξοδο από την κρίση.

Σημείωσε ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί στον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε ότι θα μπορεί στα απομνημονεύματά του να λέει ότι αφαίρεσε από τους ώμους του έθνους 106 δισ. ευρώ χρέη.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργού Οικονομικών, κάτι που, όπως είπε, του επέφερε «φθορά» και «κόστος», τόνισε ότι δεν φοβήθηκε να «μπει στη φωτιά».

Επιπλέον, είπε ότι είναι υπέρ του ευρωομολόγου αρκεί να συνοδεύεται με καλύτερο επιτόκιο για τη χώρα, από ό,τι η δανειακή σύμβαση.

Τόνισε το γεγονός ότι η χώρα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη δύο μήνες προκαλώντας πρόβλημα, μεταξύ άλλων, στον τουρισμό ενώ δίνεται λάθος μήνυμα στο εξωτερικό, επιτείνοντας την ύφεση.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει έμφαση στον αγροτικό τομέα, για την ενασχόληση με τον οποίο πρέπει να δοθούν ικανά κίνητρα.

Ανέφερε ότι χωρίς χωροταξία και χρήσεις γης δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα επενδύσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται μια «ένεση αισιοδοξίας» ότι ο Έλληνας πολίτης είναι ισότιμος και κάθεται με ισοτιμία και υπερηφάνεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή