EURO 2012: Ήττες για Γερμανία και Ολλανδία

Εκπλήξεις στα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων
Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 00:17
A- A A+

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Γερμανία, γνώρισε βαριά ήττα από την Ελβετία με 5-3. Ι Ντερντιγιόκ πέτυχε χατ τρικ, ενώ σκόραραν και οι Λιχτστάινερ και Μεχμαντί, ενώ τα γκολ των «πάντσερ» σημείωσαν οι Χούμελς, Σούρλε και Ρόις.

Η άλλη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η εντός έδρας ήττα της Ολλανδίας από τη Βουλγαρία με 2-1. Ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ στο 45΄, αλλά οι Ποπόφ (50΄) και Μικάνσκι (90΄) έδωσαν τη νίκη στους Βαλκάνιους.

Με γκολ του Γιάνγκ μόλις στο 9ο λεπτό, η Αγγλία των πολλών απουσιών (Ρούνεϊ, Τζόνσον, Γουέλμπεκ) επικράτησε 1-0 της Νορβηγίας στο Όσλο, στο ντεμπούτο του Ρόι Χότζσον, στον πάγκο των «τριών λιονταριών».

Νικηφόρα ήταν τα αποτελέσματα των δύο αντιπάλων της εθνικής μας ομάδας στον Α΄ όμιλο του EURO. Η Πολωνία με γκολ του Πέρκις στο 30΄ επικράτησε 1-0 της Σλοβακίας, ενώ η Τσεχία νίκησε 2-1 το Ισραήλ με τέρματα των Μπάρος (πέναλτι) και Λάφατα, στο 17΄ και 90΄ αντίστοιχα. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σέχτερ για τους Ισραηλινούς.

«Περίπατο» έκανε η Βραζιλία εναντίον της Δανίας, καθώς στα πρώτα 40 λεπτά προηγείτο με 3-0 (δύο γκολ ο Χουλκ κι ένα με αυτογκόλ του Ζίμπλινγκ). Μείωσε ο Μπέντνερ στο 70΄.

Η Ιρλανδία επικράτησε 1-0 της Βοσνίας (78΄ Λονγκ), αλλά όπως έγινε γνωστό μετά το ματς ο Κιθ Φάχεϊ της Μπέρμιγχαμ θα χάσει το EURO λόγω μυϊκού τραυματισμού. Ο Πολ Γκριν θα είναι ο αντικαταστάτης του στην ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι.

Χωρίς τέρματα τελείωσε το φιλικό ανάμεσα στην Πορτογαλία και τα Σκόπια (0-0), ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Σερβία (2-0) με τα γκολ των Αντριάν Λόπεθ και Καθόρλα (πέναλτι) στο διάστημα 64΄-74΄.

Ανοικτό ματς έγινε στην Φινλανδία, όπου οι Σκανδιναβοί επικράτησαν της Τουρκίας με 3-2, χάρη στα τέρματα των Ερεμένκο (19΄), Πούκι (73΄) και Χετεμάι (90΄). Ο Γιλμάζ πέτυχε και τα δύο γκολ των γειτόνων, στο 21΄ και 54΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις