Αιθιοπία: Απελευθερώθηκε ο αμερικανός δημοσιογράφος

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 07:02
A- A A+

Απελευθερώθηκαν ο αμερικανός δημοσιογράφος και ο μεταφραστής του, που είχαν συλληφθεί ενώ κάλυπταν διαμαρτυρία μουσουλμάνων εναντίον της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, όπως ανέφερε χθες το ραδιοφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ.

Ο Πίτερ Χάινλαϊν και ο μεταφραστής του, Σιμεγκίνε Γιεκόγιε συνελήφθησαν ενώ έφευγαν από ένα τέμενος το απόγευμα της Παρασκευής και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες χθες το πρωί, σύμφωνα με τη «Φωνή της Αμερικής» (VoA).

«Ανακριθήκαμε από έναν αστυνομικό που μας είπε ότι κάναμε ρεπορτάζ παράνομα. Είπε ότι πήγαμε σε μια προβληματική περιοχή και ότι οι δημοσιογράφοι δεν είχαν καμιά δουλειά να πάνε εκεί», φέρεται να είπε ο Χάινλαϊν, σύμφωνα με κείμενο που δημοσίευσε στον ιστότοπό του ο σταθμός.

Οι δύο άνδρες απελευθερώθηκαν αφού ένας αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε τη φυλακή όπου κρατούνταν, μετέδωσε η VoA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Αιθιοπίας Σιμέλες Κεμάλ είπε στο Reuters ότι ο Χάινλαϊν συνελήφθη διότι δεν έδωσε τα στοιχεία του στην αστυνομία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή