Μπάσκετ: «Αγκαλιά» με τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-1 στους τελικούς του Παναθηναϊκού
Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 20:49

A- A A+

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων ετών απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του έχει από σήμερα ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να κλείσει με ονειρώδη τρόπο την εφετινή χρονιά, μετά την κούπα της Ευρωλίγκας.

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για 35 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία εύκολη νίκη που δεν θα την περίμενε ίσως ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς προηγείται, πλέον, με 2-1 στη σειρά των αγώνων και θέλει άλλη μία νίκη για να πάρει το «στέμμα» από το «τριφύλλι», μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης (19:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός θα «παίξει τα ρέστα του» για να κάνει το 2-2 και να έχει μία ακόμη ευκαιρία για να διατηρήσει τα σκήπτρα του στον ελληνικό χώρο. Ο Ολυμπιακός θα πάει χωρίς άγχος στο Μαρούσι και θα προσπαθήσει να τελειώσει τη σειρά και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του αντιπάλου του. Εάν δεν τα καταφέρει, τότε τα πάντα θα κριθούν στο πέμπτο ματς που, εφόσον χρειαστεί, θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο τρίτος τελικός είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε 11 λάθη, ενώ ο Ολυμπιακός με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας κατάφερε να πετύχει 53 πόντους έναντι μόλις 35 των «πρασίνων». Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο μόνος που προσπαθούσε στο πρώτο μέρος να κρατήσει «ζωντανό» κάπως τον Παναθηναϊκό στο ματς, με τους 12 πόντους που πέτυχε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

Περίπου 4.5 λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» είχαν χάσει 17 αμυντικά ριμπάουντ, ενώ είχαν και 13 λάθη. Παρόλα αυτά με καλή άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά από το -20 στο -8 (55-47), αλλά με τρία συνεχόμενα τρίποντα προερχόμενα από παιδαριώδη λάθη των παικτών του Ομπράντοβιτς η διαφορά «εκτοξεύθηκε» και πάλι στο +17 (66-49) και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει ακόμη και με 22 πόντους (77-53), αλλά στη συνέχεια οι ομάδες χαλάρωσαν κι έτσι οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν κάπως τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κράτησε στον πάγκο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο Πρίντεζης τελείωσαν το ματς με 15 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από 12 πέτυχαν οι Διαμαντίδης και Μπατίστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις