Τσεχία: Ανανέωσε έως το 2014 ο Μπίλεκ

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 00:25
UPD:31/05/2012 13:17
A- A A+

Το συμβόλαιο επέκτασης που υπέγραψε ο 47χρονος προπονητής με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (CMFS) είναι μονοετούς διάρκειας, με τον όρο να ανανεωθεί αυτόματα για άλλο ένα έτος, σε περίπτωση πρόκρισης της εθνικής ομάδας στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014 στην Βραζιλία.

Ο Μπίλεκ ανέλαβε τα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Οκτώβριο του 2009 και κατάφερε να το οδηγήσει στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έπεται. Η Τσεχία, μάλιστα, είναι εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στον Α΄ όμιλο του τουρνουά, που συμπληρώνουν οι Ρωσία και Πολωνία.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μίροσλαβ Πέλτα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πιο άσχημο πράγμα είναι να παίζεις το παιχνίδι της αναμονής. Εάν επιτύχεις σε θέλουμε, εάν όχι μπορείς να φύγεις. Αυτό είναι λάθος. Εάν εμπιστεύεσαι κάποιον, πρέπει να του το πεις. Αυτό είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης απέναντι στον προπονητή μας, τους παίκτες και το κοινό».

Bílek, who oversaw a 2-1 friendly victory against Israel on Saturday, added: "We've put together a team that has character and may achieve something great, so I was interested in continuing. I'm glad we have agreed a new contract."

Bílek will complete the formalities when he and the squad return to Prague from their training camp in Bad Waltersdorf, Austria. The Czechs tackle Hungary on Friday in their final pre-UEFA EURO 2012 friendly. They begin their Group A campaign against Russia a week later.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις