Kατάρ: 19 νεκροί από φωτιά σε εμπορικό κέντρο

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 06:13
UPD:08:28

A- A A+

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας. Μεταξύ των νεκρών είναι 13 παιδιά τα οποία περικυκλώθηκαν από τις φλόγες σε παιδικό σταθμό εντός του εμπορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, νεκρά είναι επτά αγόρια και έξι κορίτσια, τέσσερις νηπιαγωγοί και δύο μέλη των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας.

Τέσσερα από τα παιδιά ήταν ισπανικής υπηκοότητας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ένα τρίχρονο παιδί ήταν γαλλικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό αρμόδια για τους Γάλλους του εξωτερικού Γιαμινά Μπενγκιγκί.

Ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι τρίδυμα αδελφάκια 3 ετών από τη Νέα Ζηλανδία περιλαμβάνονται στα θύματα του παιδικού σταθμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κατάρ Αμπττάλα μπεν Νάσερ Αλ Θάνι ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πολιτικής άμυνας που έφθασαν στον εμπορικό κέντρο Villaggio λίγα λεπτά μετά την αναφορά ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά εντόπισαν γρήγορα τα 20 παιδιά σε παιδικό σταθμό του κέντρου και επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους στον απεγκλωβισμό τους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι πυροσβέστες χρειάσθηκε να εισέλθουν από τη στέγη στον παιδικό σταθμό που είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες, αφού η σκάλα που οδηγούσε εκεί είχε καταρρεύσει.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η δικαιοσύνη του Κατάρ θα διεξαγάγει έρευνα.

Το Villaggio Mall καταλαμβάνει έκταση 125.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και σινεμά, ενώ υπάρχουν επίσης κανάλια όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με γόνδολα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή