Απελαύνεται η Σύρια πρέσβης στη Γαλλία

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 13:38
UPD:14:41

«Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι η απέλαση του Σύρου πρέσβη στη Γαλλία. Αυτή δεν είναι μια μονομερής απόφαση αλλά προκύπτει μετά από διαβούλευση με τους εταίρους μας», ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

A- A A+

Την απέλαση της Σύριας πρέσβεως στο Παρίσι εξαιτίας της κλιμακούμενης κρίσης στη χώρα της, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα φιλοξενήσει συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» τον Ιούλιο.

«Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι η απέλαση της Σύριας πρέσβεως στη Γαλλία. Αυτή δεν είναι μια μονομερής απόφαση αλλά προκύπτει μετά από διαβούλευση με τους εταίρους μας», ανακοίνωσε ο Ολάντ.

Την ίδια ώρα, ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ πρέπει να φύγει από την εξουσία», σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Monde.

«Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι ο δολοφόνος του λαού του. Πρέπει να φύγει από την εξουσία» και «όσο συντομότερα τόσο καλύτερα», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνοντας δηλώσεις του προκατόχου του υπό τον Νικολά Σαρκοζί.

«Αν ο Μπασάρ αλ-Ασαντ πέσει, ποιός θα τον αντικαταστήσει; Αυτό πρέπει να αναζητηθεί, καθώς χρειάζεται μια αξιόπιστη πολιτική μετάβαση που να περιλαμβάνει την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ αποφεύγοντας την "ιρακοποίηση" της χώρας», προσθέτει ο Φαμπιούς.

Οταν ρωτήθηκε για την πολιτική παράδοσης όπλων από τη Γαλλία στην αντιπολίτευση, εφόσον αυτή επιδοκιμαζόταν από τις ΗΠΑ, ο Φαμπιούς απάντησε: «Καμιά χώρα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει σήμερα μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία. Οι κίνδυνοι επέκτασης στην περιοχή θα είναι φοβεροί, κυρίως στο Λίβανο», εξηγεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή