Οικολόγοι-Πράσινοι: «Όχι» στο δικομματισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 16:16
UPD:16:21

Η ψήφος στους Οικολόγους είναι ψήφος «που φέρνει στο επίκεντρο ολοκληρωμένες προτάσεις διεξόδου, ταυτόχρονα για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον», ανέφερε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος από τη Λαμία.

A- A A+

Τη θέση των Οικολόγων-Πρασίνων υπέρ του «ευρώ σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» εξέφρασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος από τη Λαμία. Απορρίπτοντας «το σκηνικό του νέου δικομματισμού που προωθούν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας», μίλησε και πάλι για την ανάγκη αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και τόνισε ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι καταλύτης για μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες σε εναλλακτική κατεύθυνση.

Όπως ανέφερε, η ψήφος στους Οικολόγους είναι ψήφος «που φέρνει στο επίκεντρο ολοκληρωμένες προτάσεις διεξόδου, ταυτόχρονα για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον». Μιλώντας για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπενθύμισε την πρόταση 10 σημείων που έχει καταθέσει το κόμμα του και πρόσθεσε πως κλειδί για την επαναδιαπραγμάτευση είναι η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου για τα δημόσια οικονομικά και την πραγματική οικονομία, που θα αντικαταστήσει τις σημερινές αδιέξοδες πολιτικές του Μνημονίου. Όπως υποστήριξε, «τέτοιο σχέδιο απουσιάζει τελείως από τις αντίστοιχες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ούτε καν περίγραμμα σημείων».

Σε ό,τι αφορά την πραγματική οικονομία, σημείωσε ως οι Οικολόγοι καταθέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο για Πράσινη Στροφή στην οικονομία, με βασικούς πυλώνες αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από πετρέλαιο και λιγνίτη, την ενίσχυση των συλλογικών αγαθών ως βασικό αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης, την προώθηση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους προέδρους τους πως προωθούν ένα σκηνικό νέου δικομματισμού, το οποίο «εκμεταλλεύεται τους φόβους και τις ελπίδες των πολιτών αλλά δεν προσφέρει διέξοδο: Η Νέα Δημοκρατία μας γυρίζει ήδη στην παραδοσιακή φοβική δεξιά της δεκαετίας του ’50, και η αναγέννηση που επαγγέλλεται συνδυάζει τα χειρότερα του Μνημονίου με τα χειρότερα της πριν το Μνημόνιο εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ζητάει από τους πολίτες λευκή επιταγή, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του απέναντι στους πολίτες και τροφοδοτώντας την κινδυνολογία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" δεν μπορεί να συγκαλύψει ότι η Δανειακή Σύμβαση είναι η ίδια Οδικός Χάρτης εξόδου από την ευρωζώνη, ούτε ότι η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να προκύψει ακόμη και από άστοχους χειρισμούς που θα οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε ευρώ σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, και δε θυσιάζουμε τίποτα από τα δύο» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή