Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών Δημοσίου προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 18:44
UPD:18:45

A- A A+

Τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών Δημοσίου προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σκοπό την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας και ειδικότερα για την αναβίωση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης.

Στον λογαριασμό αυτό θα πιστωθούν όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι τρία εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν την μεταφορά, κατόπιν αιτήσεως του επιχειρηματία, του συνόλου των οφειλόμενων ποσών στον Εθνικό Λογαριασμό, την αυτόματη αναστολή όλων των ποινικών διώξεων και διοικητικών κυρώσεων και τη ρύθμιση, χωρίς προκαταβολή, με τον εξής αριθμό δόσεων:

-Μέχρι 100.000 ευρώ, 100 δόσεις

-101.000 - 300.000 ευρώ, 150 δόσεις

-301.000 - 3.000.000 ευρώ, 240 δόσεις,

Εφόσον οι οφειλέτες κατέχουν ακίνητη περιουσία, εκτός της πρώτης κατοικίας τους, αυτή θα προσημειώνεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια, αυτά θα κουρεύονται κατά το 50% του υπολοίπου τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για την ένταξη στον Εθνικό Λογαριασμό ενώ ταυτόχρονα θα αναστέλλεται και η πληρωμή των δόσεων των δανείων για δύο έτη.

Ακόμη, εξασφαλίζεται η αναστολή της εγγραφής στην ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ή στο Κεντροποιημένο Αρχείο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά την κατάργηση της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., καθ’ όλο το διάστημα της εξυπηρέτησης του χρέους.

Η ρύθμιση θα είναι μοναδική για κάθε επιχείρηση και θα χάνεται εφόσον δεν πληρωθούν τρεις συνεχόμενες δόσεις.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, απαραίτητη προϋπόθεση εφαρμογής της συγκεκριμένης αυτής πρότασης είναι η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, η αυτοδιάθεση και η εθνική κυριαρχία επί της οικονομικής πολιτικής και του Προϋπολογισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή