Αλ.Παπαρήγα: Τα σενάρια χρεοκοπίας δεν είναι μπλόφα

«Ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην Ε.Ε.»
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 11:41
UPD:31/05/2012 11:21

Σε δηλώσεις κατά την περιοδεία της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε επίσης πως το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο, διεμήνυσε η Αλέκα Παπαρήγα, και στρέφοντας τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και εκείνους που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, ότι εγκληματούν σε βάρος του λαού.

Κατά την περιοδεία της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε πως τα σενάρια χρεοκοπίας δεν είναι μπλόφα, καθώς ο κίνδυνος πτώχευσης είναι υπαρκτός, ενώ ξεκαθάρισε πως το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα.

Α. Παπαρήγα: Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο

Α. Παπαρήγα: Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο

«Ο λαός», επανέλαβε στις δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα, «πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε πως η φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» .

Το ΚΚΕ, υποστήριξε, πρέπει να είναι πανίσχυρο στη Βουλή, ώστε να αξιοποιήσει τη δυνατότητα στην επόμενη Bουλή που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα είναι κινούμενη άμμος», «να υπάρξουν κάποιοι νόμοι που να ανατρέπουν κάτι, έστω και ένας νόμος φιλολαϊκός να βγει είναι θετικό». Πάνω απ' όλα, τόνισε, πρέπει να οργανωθεί ο λαός «για να διεκδικήσει το ψωμί του στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης» και στο σημείο αυτό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπαρκτός.

Όποιοι όμως τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση για να παραλύσει δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο, παρατήρησε η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ «αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματούν, γιατί αφήνουν το λαό ανοργάνωτο και αφοπλισμένο».

«Ζήτημα πολιτικής απόφασης η λειτουργία των Ναυπηγείων»

Κατά την ομιλία της στους εργαζομένους των Ναυπηγείων η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε πως «τα σενάρια περί πτώχευσης δεν είναι μπλόφα», λέγοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε σταδιακή χρεοκοπία και υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε γενικευμένη, για να σημειώσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «τα Ναυπηγεία "τελείωσαν"».

Όπως υπογράμμισε, το ζήτημα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας βρίσκεται στον πυρήνα του πολιτικού ζητήματος της χώρας και η λειτουργία των ναυπηγείων αποτελεί ζήτημα πολιτικής απόφασης της εκάστοτε κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της ΕΕ, η οποία είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα λειτουργούν ή όχι ναυπηγεία στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό μίλησε για συγκεκριμένη απόφαση της ΕΕ για λειτουργία ορισμένων ναυπηγείων στην Ευρώπη, την ώρα που όπως είπε, η αμυντική βιομηχανία που συνδέεται με τη λειτουργία ναυπηγείων, συγκεντρώνεται στην Βόρεια Ευρώπη.

«Δεν μπορεί κάποιος να θέλει την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ και ταυτόχρονα να θέλει και τη λειτουργία των Ναυπηγείων», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα για να προσθέσει: «Εμείς θέλουμε τα Ναυπηγεία να λειτουργήσουν -και μάλιστα να προσλάβουν και προσωπικό, και τονίζουμε ότι με λαϊκή εξουσία θα λειτουργήσουν».

«Με πολιτική απόφαση μένετε απλήρωτοι», είπε απευθυνόμενη στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και «με πολιτική απόφαση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «πρέπει να σας πληρώσουν, "να κόψουν τον λαιμό τους" να βρουν χρήματα να σας πληρώσουν».

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις των εργατών των Ναυπηγείων, η κ. Παπαρήγα προειδοποίησε ότι όσοι λένε -«συμπεριλαμβανομένης μιας "αριστερής κυβέρνησης"»- πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο, δεν θα το κάνουν, καθώς όπως είπε, ήδη λένε ότι θα «το καταργήσουν μέσω τροποποίησης», αλλά οι όποιες διευθετήσεις «θα είναι σε βάρος του λαού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή