Euro 2012: Η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 13:03

«Στον αμυντικό τομέα θέλαμε να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε όσο καλά ξέρουμε, αλλά να βελτιωθούμε και στην πίεση στην επίθεση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

A- A A+

Ο κ. Σάντος ξεκίνησε με αποτίμηση των έως ώρα πεπραγμένων, δηλώνοντας την ικανοποίησή του. «Στον αμυντικό τομέα θέλαμε να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε όσο καλά ξέρουμε, αλλά να βελτιωθούμε και στην πίεση στην επίθεση. Επιθετικά, θέλαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, να βελτιώσουμε τις τοποθετήσεις μας και να δημιουργούμε φάσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, από τη διάθεση και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες», ξεκίνησε ο κ. Σάντος.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός έγινε πιο συγκεκριμένος: «Από το τελευταίο φιλικό υπήρξαν βελτιώσεις αλλά περιμένω περισσότερες στο επόμενο. Τώρα που θα γυρίσουμε στην Αθήνα, οι παίκτες θα έχουν δύο μέρες για να απελευθερωθούν λίγο, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να φύγουμε για την Πολωνία, όπου θα δουλέψουμε και τις στημένες φάσεις. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες για να είμαστε πιο φρέσκοι. Σε γενικές γραμμές, το πρόσημο είναι θετικό».

Εν συνεχεία, ο κ. Σάντος ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τον αποκλεισμό των Τζιόλη, Κονέ: «Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με την αποστολή κι αυτούς που κόψαμε, δεν θα αποφέρει κάτι. Αποπροσανατολιζόμαστε από το βασικό σκοπό. Είναι φυσιολογική ερώτηση, ωστόσο από τη στιγμή που πήρα τις αποφάσεις με καθαρή συνείδηση, αυτό το θέμα έχει τελειώσει».

Τον Α΄ όμιλο στον οποίο μετέχει η εθνική ομάδα: «Είναι ο πιο ανοιχτός. Οι προϊστορίες δεν παίζουν ρόλο. Η Τσεχία είναι δυνατή, η Πολωνία παίζει στην έδρα της. Όλοι ξεκινάνε με 25% πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση».

Το επίπεδο ετοιμότητα της εθνικής: «Αν είχαμε περισσότερο χρόνο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Είμαι σίγουρος ότι με την Πολωνία θα έχουμε τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν».

Τον τελευταίο φιλικό αγώνα, αύριο με την Αρμενία: «Έχουμε σχεδιάσει τα παιχνίδια για να κάνουμε κάποιους πειραματισμούς σε πρόσωπα και να δούμε αν οι παίκτες ανταποκρίνονται. Για τα επίσημα είναι νωρίς να πω ποιοι θα είναι αυτοί που θα παίξουν. Σίγουρα υπάρχει βασικός κορμός 7-8 παικτών αλλά για τους υπόλοιπους δεν έχω καταλήξει. Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές».

Τα «ατού» και τα «ψεγάδια» της εθνικής: «Δεν θέλω να επικεντρωθώ στα καλά αλλά σε αυτά που δεν πήγαν καλά, γιατί αυτό είναι το κλειδί για μια καλή παρουσία στο Euro. Ένα βασικό κομμάτι είναι η κατοχή της μπάλας για να αναγκάζεις τον αντίπαλο να τρέχει. Σε αυτόν τον όμιλο, ίσως αυτό κρίνει την πρόκριση. Όποιος έχει την μπάλα στα πόδια, τρέχει λιγότερο, είναι πιο φρέσκος και έχει περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις