Μάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

Εντονες αντιπαραθέσεις στο δρόμο προς τις κάλπες
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 19:51
UPD:23:49

A- A A+

Εικόνα μάχης «στήθος με στήθος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν και οι νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων στο δρόμο για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

«Ισοπαλία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5%, ενώ στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ είχε οριακό προβάδισμα 0,5%. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή -εξαιρουμένων δηλαδή λευκού, άκυρου, αποχής και αναποφάσιστων- ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ΚΚΕ, Δημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή με 5%.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής νέας δημοσκόπησης της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα, που διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 29 Μαΐου. Η έρευνα δείχει επτακοµµατική Βουλή, με το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 30% έναντι 26,5% της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,5% και η Δημοκρατική Αριστερά επίσης με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα "ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο εκλογές" εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ. Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα κατέγραφε πάλι προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 28,5%, έναντι της ΝΔ, με 26%.

Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, που δημοσιοποιήθηκε χθες, δείχνει επτακομματική Βουλή και προβάδισμα ΝΔ με 23,4%. Σύμφωνα με ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 22,1% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,4%, το ΚΚΕ με 5,9%, η ΔΗΜΑΡ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%. Εκτός Βουλής μένουν η ΔΡΑΣΗ-Δημιουργία Ξανά με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,5%.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιπαραθέσεις σημειώνονται, κυρίως ανάμεσα στη ΝΔ και και το ΣΥΡΙΖΑ.

O γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του για την οικονομία, τονίζοντας ότι η ψήφος στον αριστερό λαϊκισμό οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ, την επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή, τη διεθνή απομόνωση, την καταστροφή και το κοινωνικό χάος. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη δημαγωγία, λέγοντας ότι μπορεί να δράσει μονομερώς και να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιεζόμενος να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις ανέφικτες και εξωπραγματικές θέσεις του για την οικονομία και την κοινωνία αναγκάζεται να εμφανίσει νέο στρογγυλεμένο πρόγραμμα, με στόχο να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Στην πραγματικότητα, όμως, διατηρεί την ακραία και επικίνδυνη ατζέντα του», επεσήμανε ο βουλευτής.

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η κοινωνική ασφάλεια, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος μαζί με τους βουλευτές Αθανάσιο Νάκο και Αθανάσιο Νταβλούρο επισκέφτηκαν τη ΓΑΔΑ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, την ΥΜΕΤ και τα ΕΚΑΜ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ δεσμεύτηκε ότι «θα επανέρθουν ο νόμος και η τάξη».

Υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και πρόσθεσε ότι προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση αποτελούν μεγάλη απειλή για την ενότητα και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Βετούλης, στέλεχος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2009. Ο κ. Βετούλης διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Κερατέα, έθεσε το δίλημμα «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ξαναφέρουν από την πίσω πόρτα το Μνημόνιο αν γλιτώσουν από την ισχυρή απόρριψη του λαού στις εκλογές. Για το λόγο αυτό χαρακτήρισε τις εκλογές ως το τελευταίο και κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.

Α. Τσίπρας: Παρατρεχάμενη του Χριστοφοράκου η Ντ. Μπακογιάννη

Α. Τσίπρας: Παρατρεχάμενη του Χριστοφοράκου η Ντ. Μπακογιάννη

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να ανοίξει το σκάνδαλο της Siemens την επόμενη ημέρα των εκλογών και να αποδοθούν ευθύνες. Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, αναρωτήθηκε μάλιστα «εάν τολμά να κάνει κάτι τέτοιο όταν βάζει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, κ. Μπακογιάννη».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη ΝΔ ως μια «προεκλογική συγκόλληση ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο καθώς και σάπιο κόμμα, με σύνδρομο στέρησης εξουσίας. Πρόσθεσε ότι μοναδικός στόχος στο ΠΑΣΟΚ είναι να ξαναγίνουν υπουργοί ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Λοβέρδος, η κα Διαμαντοπούλου για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα συμβεί σε μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε έκκληση σε όσους δεν ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου να δώσουν τώρα θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε ακόμη στους αγώνες των κατοίκων της Κερατέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και χαρακτήρισε την περιοχή ως «πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο». Τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβάλλεται πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων προσαρμοσμένη στα επιχειρηματικά σχέδια του εργολάβου. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ ούτε στο Οβριόκαστρο ούτε στην Κερατέα και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαυρεωτικής.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίρας και η κ. Λούκα Κατσέλη κατέληξαν σε συμφωνία ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης για μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας συζήτησαν «για τους προγραμματικούς άξονες και τα πρώτα βήματα μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει από το λαό τη σφιχτή θηλιά του μνημονίου», και οι λεπτομέρειες αυτής της προγραμματικής σύγκλισης θα διατυπωθούν στην πορεία προς τις εκλογές.

Α. Τσίπρας: Το διακύβευμα είναι η παραμονή στην ευρωζώνη με έναν λαό αξιοπρεπή ή με έναν λαό λεηλατημένο

Α. Τσίπρας: Το διακύβευμα είναι η παραμονή στην ευρωζώνη με έναν λαό αξιοπρεπή ή με έναν λαό λεηλατημένο

«Συμφωνήσαμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «ότι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη με έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με έναν λαό λεηλατημένο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ελπίδα». Συμφωνία επίσης, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε για την ανάγκη ανατροπής του μνημονίου και αντικατάστασής του από ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης για την ανάπτυξη, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ο διάλογος ΣΥΡΙΖΑ - Κοινωνικής Συμφωνίας γίνεται στη βάση προγραμματικών θέσεων και όχι ανταλλαγμάτων βουλευτικών εδρών ή αξιωμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε παράλληλα από την Κουμουνδούρου, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στον πολυχώρο Αθηναΐδα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος, Αλ. Τσίπρα. Η παρουσίαση θα γίνει σε τέσσερις θεματικές παρεμβάσεις στους τομείς: οικονομία, κοινωνικό κράτος-εργασία, δημοκρατία-πολιτικό σύστημα και εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Εχει προηγηθεί συνάντηση της κ. Κατσέλη με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, ενώ αναμένεται και συνάντησή της με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Χείρα φιλίας και συνεργασίας προς τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, έτεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΣΟΚ
Ευ. Βενιζέλος: Αδελφικοί δεσμοί με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο

Ευ. Βενιζέλος: Αδελφικοί δεσμοί με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο

«Είμαστε πάντα ανοικτοί στον διάλογο, για να πούμε αλήθειες για το ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που τέθηκαν όλον αυτό τον καιρό και στα οποία έπρεπε να απαντήσουμε υπό δραματικές συνθήκες», είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και παραμένουν, παρόλο που «μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία και πολλές φορές την αγανάκτησή του».

Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός θέλει ευρώ με ανθρώπινες συνθήκες

Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός θέλει ευρώ με ανθρώπινες συνθήκες

«Το δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι αν θα πορευτούμε μόνοι μας, με τη γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης -που είναι παιχνίδι με τη φωτιά και που μπορεί να μας οδηγήσει είτε από επιλογή είτε από λάθος έξω από το ευρώ με τραυματικές συνέπειες- ή στη γραμμή της θαρραλέας αναθεώρησης, με θεμέλιο λίθο την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε ακόμη ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα μπορούσε να παραταθεί «όσο γίνεται περισσότερο, ίσως και για τρία χρόνια» αν βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία -όπως τόνισε- μπορούν να βρεθούν.

Αναφερόμενος στο δεύτερο σημείο της πρότασής του, «που αφορά σε μεγάλο βαθμό τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο», ο κ. Βενιζέλος είπε ότι για τη συλλογική αυτονομία και τις εργασιακές σχέσεις «πάντα ζητούσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να κινούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά η επιμονή της τρόικας υπαγορευόταν και από πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα που ακολούθησαν παρασκηνιακές διαδικασίες».

Το βράδυ σε ομιλία του στη Νέα Ιωνία, με αφορμή την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας που περιγράφει ένα εφιαλτικό τοπίο σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή σημείωσε: «Αν κάτι προσφέραμε στη χώρα, παρά την οργή και την αγανάκτηση, την ανεργία και την ύφεση που ξεκίνησε το 2007 και όχι το 2010, είναι ότι αποτρέψαμε αυτήν την εικόνα και δεν βιώνει η χώρα αυτή την κόλαση».

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία

«Είναι μια ζοφερή κατάσταση που κανείς δεν θέλει να ζήσει και πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει επιλογές που θα αποτρέψουν να βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε. Παράλληλα, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή η έκθεση προκάλεσε την αντίδραση «κάποιου κόμματος» και διερωτήθηκε «γιατί». «Έχει κανείς τη μύγα για να μυγιαστεί;» είπε και πρόσθεσε σκωπτικά: «Αφού όλοι είμαστε υπέρ της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι σε κατάσταση εθνικού κινδύνου και διεθνούς οικονομικού «πολέμου», θέλει συναινέσεις, συσπειρώσεις, συνεργασίες, μια εθνική επιστράτευση για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Παράλληλα σημείωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν γίνεται να πιστεύει κανείς σοβαρά ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του. Ωστόσο, αν και τόνισε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία, επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "τσόντα" του ενός και του άλλου», ότι δεν θα υπάρξουν γνωστά στελέχη του σε «καρέκλες» για δύο λόγους, όπως είπε. Αφενός γιατί ο κόσμος θέλει αλλαγές και αφετέρου γιατί «δεν έχουμε λόγο να επωμιζόμαστε φθορά μεγαλύτερη από αυτή που μας αναλογεί».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η συνεργασία πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο, να υπάρξει κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά και ότι ο τόπος μπορεί να πορευτεί μόνο με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τη σημερινή πολιτική αστάθεια, εξαιτίας της πρότασής του για προκήρυξη εκλογών. Όμως άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι «υπήρχαν κι άλλοι χορευτές σε αυτόν τον χορό, οι δυνάμεις της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που τάσσονται εύκολα υπέρ της μονομερούς καταγγελίας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι συγκρούονται η γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης «που παίζει με τη φωτιά» και η γραμμή της «οργανωμένης και θαρραλέας» αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης που κερδίζει έδαφος στο ευρωπαϊκό στερέωμα και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και των δανειοληπτών στο οποίο, όπως τόνισε, θα βοηθήσει η σταθεροποίηση των τραπεζών.

Προσχωρήσεις και συνεργασίες με πρώην στελέχη της ΝΔ ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Συγκεκριμένα, σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμπεριληφθούν οι τ. βουλευτές της ΝΔ Φίλιππος Τσαλίδης και Κώστας Χαραλαμπόπουλος.

Ακόμη στηρίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο τ. βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και ο τ. βουλευτής Αχαΐας Νίκος Παπαδημάτος.

Τέλος, στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμμετέχουν τα πρώην στελέχη της ΝΔ Χρήστος Ανθής, Χρήστος Πέπας, Σπύρος Μούλιας και Γιώργος Τζωρτζάτος.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισκέφθηκε η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο.

Α. Παπαρήγα: Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο

Α. Παπαρήγα: Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο

Στρέφοντας τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε και εκείνους που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, ότι εγκληματούν σε βάρος του λαού. Τα σενάρια χρεοκοπίας δεν είναι μπλόφα, καθώς ο κίνδυνος πτώχευσης είναι υπαρκτός, σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα.

«Ο λαός», επανέλαβε στις δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα, «πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε πως η φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις πρότεινε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας το βράδυ σε ανέργους του Πειραιά στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού.

Ταυτόχρονα διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως πληρωμή εκ μέρους τους του 30% των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο), δωρεάν κάρτες μεταφορών στα δημόσια μέσα, παύση της πληρωμής των δανείων τους και μη προσαύξησή τους με τόκους κατά την επανέναρξη αποπληρωμής τους.

Κάλεσε τους άνεργους να γίνουν «δύναμη κρούσης του λαϊκού κινήματος, διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες», ενώ πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που λέγονται για κατάργηση του Μνημονίου από «μια αριστερή κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί το "καλό κλίμα" της Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους και εκτίμησε ότι αν γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν το πολύ 5000 θέσεις εργασίας, σε έργα που θα διαρκέσουν ένα περίπου έτος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις επενδυτικές προτάσεις του ΣΕΒ που κάνουν λόγο για επενδύσεις σε πολύ λίγους βιομηχανικούς τομείς χωρίς να αναφέρονται στην ανάπτυξη βιομηχανικών κλάδων αλλά μόνο μεμονωμένων επιχειρήσεων χαμηλής έντασης εργασίας.

Απαντώντας στα περί συνεργασίας με άλλα αριστερά κόμματα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Δεν συμφωνούμε ούτε στα άμεσα ζητήματα, ζητούν υποχωρήσεις που αφορούν το σήμερα και όχι το μέλλον».

Τέλος, σημείωσε ότι ο κίνδυνος πολέμου στην περιοχή μας είναι μεγάλος και αναφέρθηκε σε όσα είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση και υποκρισία με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Λούκα Κατσέλη. «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο Ι και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο.

Περιοδεία στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, πραγματοποιεί ο Φώτης Κουβέλης, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Σε δηλώσεις του από το Ναύπλιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα δε θα μείνει ακυβέρνητη», επισήμανε, τονίζοντας ότι «οι καιροί επιβάλλουν σε όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Φ. Κουβέλης: Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον της χώρας

Φ. Κουβέλης: Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον της χώρας

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται ένα Σχέδιο Αμεσης Διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες και γραπτές δεσμεύσεις για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εξασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΗΜΑΡ, την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη.

Τη συμπόρευσή τους με τις δυνάμεις της ΔΡΑΣΗΣ, της «Δημιουργία, ξανά!» και της ΦιΣ που κατεβαίνουν από κοινού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσαν στο μεταξύ τα στελέχη των Οικολόγων Φίλιππος Δραγούμης, Στέλιος Κυριαζής, Σταμάτης Μπουντούρης και Νεκτάριος Γιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή