Εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 09:25
UPD:15:13

Τις επικαιροποιημένες θέσεις της ΝΔ όσον αφορά την οικονομία και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αναμένεται να παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή του ομιλία και ενώ αυξάνονται τα τελεσίγραφα από τις Βρυξέλλες για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

A- A A+

Τις επικαιροποιημένες θέσεις της ΝΔ όσον αφορά την οικονομία και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αναμένεται να παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή του ομιλία και ενώ αυξάνονται τα τελεσίγραφα από τις Βρυξέλλες για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 17.00 από το ΕΒΕΑ. Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να δώσει πειστικές απαντήσεις ως προς το εύρος των αλλαγών που μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, δεδομένων και των κλιμακούμενων πιέσεων που ασκούνται από την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επικεντρωθεί και στις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, προκειμένου να τις ακυρώσει ως αδιέξοδες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή στις 12.00 στον πολυχώρο Αθηναΐς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα εστιάζει στους τομείς: οικονομία, κοινωνικό κράτος - εργασία, δημοκρατία - πολιτικό σύστημα και εξωτερική πολιτική άμυνα.

Με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συναντήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Κεντρική μας θέση και δική μου διαρκής πίστη είναι ότι στην Ελλάδα μπορούμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης», τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης.

ΠΑΣΟΚ
Ευ. Βενιζέλος: Υπό συνθήκες κρίσης κανείς δεν πρέπει να νοιώθει μόνος

Ευ. Βενιζέλος: Υπό συνθήκες κρίσης κανείς δεν πρέπει να νοιώθει μόνος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι το Κίνημα έχει «βαθύτατους θεσμικούς δεσμούς με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», προσθέτοντας ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι έργο του κόμματος.

Αργότερα ο κ. Βενιζέλος είχε συνομιλίες και με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα, λόγω της εικόνας της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

ΠΑΣΟΚ
Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική αστάθεια πλήττει τον Τουρισμό

Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική αστάθεια πλήττει τον Τουρισμό

Υπογράμμισε τέλος ότι είναι «απολύτως επιβεβλημένο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε, πριν και μετά τις εκλογές, για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα ζητήματα του τουρισμού», που, όπως επεσήμανε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ και την απασχόληση».

Συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Π. Καμμένος: Δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Π. Καμμένος: Δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Σε ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μενιδίου θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ η Αλέκα Παπαρήγα.

Mιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ρ/σ Real η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μετεξελίσσεται στη νέα σοσιαλδημοκρατία» και χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί κατάργησης του μνημονίου. Οπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία διαδικασία μετεξέλιξης. Ένα μεγάλο κομμάτι του γίνεται η νέα σοσιαλδημοκρατία και ένα άλλο το ανάχωμα προς το ΚΚΕ. Μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συζητήσει συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα δεχθεί όλες τις πολιτικές της Ε.Ε. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα, όταν μπορεί να υπάρξει αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη ή ακόμη και φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει ο Φώτης Κουβέλης. Στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο και την Παρασκευή το πρωί θα επισκεφτεί την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του κατά την περιοδεία του στην περιοχή, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την εγγύηση των καταθέσεων των Ελλήνων, στη διάρκεια των επαφών που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι αποτελεί «στοιχειώδη εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες η Ευρωπαϊκή Εγγύηση των καταθέσεών τους, στο ύψος που ορίζει και ο ελληνικός νόμος. «Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχω στις αρχές της εβδομάδας με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα θέσω ως διεκδίκηση άμεσης και επείγουσας προτεραιότητας την εξασφάλιση, το ταχύτερο δυνατό, αυτής της εγγύησης», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουβέλης, «οι έλληνες καταθέτες, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίοι, υφίστανται ένα πρωτοφανή πόλεμο νεύρων και γίνονται αποδέκτες υποβολιμαίων σχολίων, φημών η και σεναρίων, περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το αποτέλεσμα, συμπλήρωσε, είναι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης και η δοκιμασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή