MotoGP: Δεν αποκλείει κανέναν η Honda για τη θέση του Στόνερ

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 12:22

A- A A+

Δεν απέκλεισε σε καμία περίπτωση μεταξύ των υποψηφίων να βρίσκονται οι Χόρχε Λορένθο, Βαλεντίνο Ρόσι ή και ο Μαρκ Μαρκέζ. Τόνισε ωστόσο ότι η ομάδα δεν προτίθεται να βιαστεί στην επιλογή του δεύτερου αναβάτη της και θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Πρώτη κίνηση του HRC, όπως υπογράμμισε ο Νακαμότο, είναι η συζήτηση με τον Ντάνι Πεντρόζα που βρίσκεται στην ομάδα για πολλά έτη. Στη συνέχεια, θα αναζητηθεί ο teammate του. Όλα θα γίνουν με απόλυτη ηρεμία και χωρίς καμία βιασύνη.

«Χρειάζεται να συγκεντρώσω όλες τις προτάσεις μου και να τις συζητήσω με τους προϊσταμένους μου στην Ιαπωνία. Τίποτα όμως δεν αποκλείεται. Αρχικά, θέλω να κάνω μία σωστή συζήτηση με τον Ντάνι διότι είναι πολύ δυνατός και βρίσκεται μαζί μας πολλά χρόνια. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε προφανώς και με τον Λορένθο καθώς με τη φυγή του Κέισι θέλουμε να ξαναχτίσουμε την ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν απέκλεισε και την προοπτική επιστροφής του Βαλεντίνο Ρόσι, όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Ετσι κι αλλιώς, ο Βαλεντίνο ξεκίνησε την καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία με την Honda».

Η περίπτωση του Μαρκ Μαρκέζ που αγωνίζεται στη Moto 2 φαντάζει λίγο πιο δύσκολη παρά το γεγονός ότι υποστηρίζεται έντονα από τον κύριο χορηγό της ομάδας, τη Repsol. Και αυτό γιατί η Honda δεν θα ήθελε δύο Ισπανούς αναβάτες αλλά και επιπλέον χρειάζεται να αλλάξει ο κανονισμός για τους «ρούκι».

«(Ο Μαρκέζ) είναι ένας αναβάτης που η Repsol θέλει να επενδύσει αλλά για να δούμε πως θα τον αντικαταστήσει, χρειάζεται να περιμένουμε την απόφαση του Καρμέλο Εζσπελέτα σχετικά με τον κανονισμό για τους νέους. Και το HRC όμως δεν θα έχει μαζί δύο Ισπανούς αναβάτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο Στόνερ δεν προτίθεται να αλλάξει μέχρι το τέλος της χρόνιάς την απόφασή του. Υπογράμμισε όμως ότι αν το θελήσει ο Αυστραλός μετά από έναν ή δύο χρόνια μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα αφού είναι ακόμη μικρός σε ηλικία.

«Ισως μετά από τον ένα χρόνο στην Αυστραλία να νιώσει νοσταλγία. Λίγα πράγματα σε αυτή τη ζωή σου χαρίζουν αδρεναλίνη αντίστοιχη με αυτή της οδήγησης σε αγώνες. Ουτως ή άλλως θα γίνει 27 τον Οκτώβριο. Ακόμη κι αν μείνει εκτός για ένα ή δύο χρόνια θα μπορούσε να επιστρέψει πριν κλείσει τα 30 και θα εξακολουθεί να είναι δυνατός».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις