«Απογοητευμένος» από τις εξαγγελίες της ΝΔ ο Ευ. Βενιζέλος

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 20:56
UPD:01/06/2012 00:00

«Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να παρουσιάζει τα 18 σημεία για τη διαχείριση της κρίσης ένιωσα μια βαθιά απογοήτευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

A- A A+

Τη «βαθιά απογοήτευσή» του για το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα α ο Αντ. Σαμαράς, εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Γλυφάδας.

«Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να παρουσιάζει τα 18 σημεία για τη διαχείριση της κρίσης ένιωσα μια βαθιά απογοήτευση, την απογοήτευση του ανθρώπου που ξέρει τα πράγματα, αλλά δυσκολεύεται να βρει συνομιλητές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι μόνη εθνική στρατηγική είναι «να αλλάξουμε τα αρνητικά της σύμβασης και να κρατήσουμε τα θετικά», προειδοποιώντας παράλληλα ότι η χώρα δεν έχει καιρό για χάσιμο.Πρόσθεσε ότι πέρασε η εποχή που τα κόμματα μπορούσαν να κάνουν προεκλογικές εξαγγελίες παροχών, πέρασε η εποχή των εύκολων και δημαγωγικών λόγων.

Σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και δήλωσε ότι αν επιστρέψουμε σε δραχμή, θα πρόκειται για πληθωριστική δραχμή η οποία δεν θα έχει καμία αξία.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Γλυφάδα

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Γλυφάδα

Χαρακτήρισε παιχνίδι με τη φωτιά τις μονομερείς ενέργειες για καταγγελία της δανειακής σύμβασης ενώ επεσήμανε την ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής για να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ, όσο κυβερνούσε, δεν κατάφερε να περάσει τις απόψεις του στην Ευρώπη γιατί είχε απέναντί του σκληρές συντηρητικές κυβερνήσεις. «Έχουμε κυβερνήσεις που στη μεγάλη τους πλειοψηφία στην Ευρώπη ανήκουν στις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, είναι ομογάλακτοι αδελφοί του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα τον Αύγουστο του 2011 ενώ χαρακτήρισε τεράστιο πολιτικό λάθος τις πρόωρες εκλογές τη στιγμή της διαπραγμάτευσης επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε την θέση του ότι μετά τις εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς την υπεύθυνη κεντροαριστερά. Ωστόσο αρνήθηκε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα τοποθετούν στα υπουργεία για να ασκήσουν ξανά εξουσία.

«Εμείς λοιπόν έχουμε φθάσει σε μια τέτοια κατάσταση που μπορούμε να διακηρύξουμε την πολιτική της αλήθειας. Γιατί δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα ούτε από τη συγκάλυψη, ούτε από τον εξωραϊσμό, ούτε από την παραποίηση της πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή