Ιρλανδία: Εκτιμήσεις για επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 10:50
UPD:12:18

Το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕE εκτιμάται ότι θα καταλήξει στην έγκρισή του με πλειοψηφία τρία προς δύο, ανέφεραν δύο κυβερνητικές πηγές στο Reuters εν όψει της καταμέτρησης των ψήφων σήμερα.

A- A A+

Το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕE εκτιμάται ότι θα καταλήξει στην έγκρισή του με πλειοψηφία τρία προς δύο, δύο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters εν όψει της καταμέτρησης των ψήφων σήμερα.

«Είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κερδίζει το 'Ναι' με ποσοστό πάνω από 60% προς 40%», είπε η μία από τις δύο πηγές επικαλούμενη δημοσκοπικά στοιχεία.

Την αισιοδοξία της για επικράτηση του «ναι» εξέφρασε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λουσίντα Κράιτον μετά από την καταμέτρηση των πρώτων αποτελεσμάτων.

«Είμαστε πεπεισμένοι», είπε στο Reuters ενώ παρακολουθούσε την καταμέτρηση ψήφων στο Δουβλίνο.

Η καταμέτρηση άρχισε στις 11:00 [ώρα Ελλάδας] σήμερα και το επίσημο αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Στην Ιρλανδία διεξήχθη χθες η μόνη λαϊκή ψηφοφορία για το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο περί θέσπισης μέτρων αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας. Το σχέδιο χρειάζεται την έγκριση των 12 από τις 17 χώρες-μέλη της ευρωζώνης για να επικυρωθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή