Υδατοσφαίριση: Ισοφάρισε η Βουλιαγμένη τον Ολυμπιακό

Την Κυριακή θα βγει ο πρωταθλητής στον 5ο τελικό των πλέι οφ
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 20:41

Σε πέμπτο και τελευταίο ματς θα κριθεί ο εφετινός πρωταθλητής της Α1 πόλο, μετά τη νίκη της Βουλιαγμένης επί του Ολυμπιακού με 12-10 στα πέναλτι, στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ.

A- A A+

Η ομάδα του Λαιμού ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 κι έχει την ευκαιρία την Κυριακή το απόγευμα, στην έδρα της, να πάρει το πρωτάθλημα. Εκτός κι αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να νικήσουν για δεύτερη φορά στην έδρα του αντιπάλου, οπότε τότε θα διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στην Ελλάδα. Δραματικό φινάλε είχε το ματς, καθώς όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα». Η κανονική διάρκεια βρήκε τους δύο μονομάχους ισόπαλους με 7-7, ενώ και στην παράταση δεν υπήρξε νικητής (8-8). Ο τέταρτος τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η ομάδα του Τεό Λοράντου αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και τυχερή και πήρε το ματς με 12-10.

Οι «μπέμπηδες» έκαναν εκπληκτικό ξεκίνημα στον τέταρτο τελικό, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Πειραιά και προηγήθηκαν με 4-0 του «κοιμισμένου» Ολυμπιακού, ο οποίος υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στη δεύτερη περίοδο έγινε το 5-1, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κλείσουν το 8λεπτο πετυχαίνοντας γκολ κι έτσι το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα του Λαιμού να έχει προβάδισμα τριών τερμάτων.

Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι στην τρίτη περίοδο, στην οποία πέτυχαν 2 γκολ έναντι κανενός της Βουλιαγμένης κι έτσι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον κορυφαίο παίκτη του, Τάσο Σχίζα, σε 5-5, κι από κει και πέρα οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Βουλιαγμένη να προηγείται δύο φορές και τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν (τα δύο τελευταία γκολ των ομάδων μπήκαν με πέναλτι). Όπως και την περασμένη Τετάρτη, στο Λαιμό, έτσι και σήμερα ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση (7-7), ενώ και στον έξτρα χρόνο δεν υπήρξε νικητής (8-8).

Ο Κόλιανιν αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι για τους Πειραιώτες και ο Καρούντζος χάρισε τη μεγάλη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις