Στη μάχη των περιοδειών οι πολιτικοί αρχηγοί

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 11:14
UPD:03/06/2012 00:09
A- A A+

Οι οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τον τόνο στις ομιλίες και τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Στη Ρόδο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από όπου άσκησε οξεία κριτική άσκησε στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος.

«Δεν είναι ελπίδα να αυξάνεις τους φόρους, να διώχνεις επενδύσεις, να τα βάζεις με τους εθνικούς σου πρωταθλητές, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, και με τις εξαγγελίες σου, να κατεβάζεις την ελληνική σημαία από εκατοντάδες πλοία. Παρακμή είναι! Ελπίδα είναι να δημιουργείς καινούργιες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του τόπου», δήλωσε ο κ.Σαμαράς, ενώ επανέλαβε την δέσμευσή του για αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό καθώς επίσης και για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.

Κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προκαταλήψεις, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ώρα να αναδειχθεί μία κυβέρνηση της αριστεράς πλησιάζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα, ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία» και αυτό το βήμα θα γίνει στις 17 Ιουνίου, «όταν ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, μία εντολή, εξουσίας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας».

Στη Λιβαδειά μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αιχμή την παρουσίαση των επικαιροποιημένων προτάσεων των δύο κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Λειβαδιά

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Λειβαδιά

«Με την παρουσίαση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χθες και προχθές, είναι φανερό για εμένα ότι η χώρα οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «αυτό το πλαστό σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου».

Αντί να αποκτήσουμε ελπίδα και προοπτική κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια νέα κρίση, στην κρίση των σχέσεών μας με την ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «καταφεύγει στον πιο παλαιομοδίτικο, ψυχροπολεμικό δημαγωγικό λόγο» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οδηγεί στην οικονομική &πολιτική απομόνωση της χώρας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει και δεν θα ανεχτεί κανένα κυβερνητικό σχήμα αν δεν διασφαλίζεται αυτός ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην πρόοδο, μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει», τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε ομιλία του στη Χαλκίδα αργότερα.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Χαλκίδα

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Χαλκίδα

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στις 19:30 στην πλατεία Επιμελητηρίου, θα μεταβεί την Κυριακή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος. Την Δευτέρα 4 Ιουνίου ο κ. Καμμένος θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του κινήματος στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει από αύριο Κυριακή έως την Τρίτη 5 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, ο κ. Κουβέλης θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους, αναμένεται, όπως έχει ο ίδιος προαναγγείλει, να θέσει και το θέμα της εγγύησης των καταθέσεων των Ελλήνων.

Σε δηλώσεις του εν όψει της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα προβάλει την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2017, προωθώντας παράλληλα τα θέματα της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας.

Φ. Κουβέλης: Θα δείξω ότι υπάρχει υπεύθυνη Αριστερά στην Ελλάδα

Φ. Κουβέλης: Θα δείξω ότι υπάρχει υπεύθυνη Αριστερά στην Ελλάδα

«Θα δείξω ότι υπάρχει υπεύθυνη Αριστερά στην Ελλάδα, που με το καθαρό της πρόγραμμα κερδίζει συμμάχους για τη χώρα. Η μάχη για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η μάχη για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους όρους και τις δεσμεύσεις του, ο αγώνας για να είναι σταθερά η Ελλάδα στο ευρώ και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα είναι ο δικός μας αγώνας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σφοδρή κριτική των κομμάτων στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, αντικείμενο έντονης κριτικής και τα υπόλοιπα κόμματα αποτέλεσε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα που παρουσίασε την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ψήφο των πολιτών για την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του, προτείνοντας παράλληλα τη αντικατάστασή τους με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, ανέφερε ότι θα καταργηθούν οι πράξεις με τις οποίες μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός καθώς και τα επιδόματα ανεργίας, ενώ έκανε λόγο για κατάργηση των «χαρατσιών» για τους μικρομεσαίους, φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, εθνικοποίηση τραπεζών, αλλά και διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΝΕΤ
Ομιλία Α. Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία Α. Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Διά του εκπροσώπου της, Γ. Μιχελάκη, η ΝΔ χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα «πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη».

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αντιδράσεις για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Αντιδράσεις για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Τη θέση ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΑΣΟΚ
O Ευ. Βενιζέλος για τις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

O Ευ. Βενιζέλος για τις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

Σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας χρειάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.

«Ανθρακες ο θησαυρός» ήταν το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα η οποία παρατήρησε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πολλά κοινά στοιχεία «με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου πριν από την κρίση.

Α. Παπαρήγα: Ανθρακες ο θησαυρός

H δήλωση της Α. Παπαρήγα

Για «ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή» έκανε λόγο από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή