Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι

Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 11:58
UPD:16:50
A- A A+

Με βολές εκατέρωθεν συνεχίζεται η αναμέτρηση των κομμάτων στον προεκλογικό στίβο, με το μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στο ευρώ να παραμένουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Για την ύπαρξη ενός «λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή», ώστε «να λεηλατήσει τη χώρα κανονικά στη συνέχεια», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει το παλιό, το λαϊκισμό και τον κρατισμό και πρόσθεσε: «Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε. Και κάτι τελευταίο: Αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε "σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα».

Παράλληλα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε εκ νέου επικρίσεις για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως είπε, είναι μη κοστολογημένο και χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δεν βγαίνει με τίποτα. Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία», σημείωσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόμμα του Αλ. Τσίπρα έχει «κρυφή ατζέντα φόρων».

Βολές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», καταλογίζοντάς τους ότι «πρώτα υποστήριξαν αναφανδόν το μνημόνιο που οδηγεί στην καταστροφή και ύστερα οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη ότι δεν αποτελεί επιλογή του η έξοδος από το ευρώ, ενώ έκανε λόγο για κινδυνολογία από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Υποστήριξε επίσης ότι η έξοδος από το ευρώ τίθεται ως κόκκινη γραμμή «με πολύ υποκριτικό τρόπο, διότι, όπως είπε, «υπονοεί ότι αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υλοποιήσουμε το μνημόνιο».

Μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο δικομματισμός «δίνει την τελευταία, απελπισμένη μάχη οπισθοφυλακής» και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «βυσσοδομούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν και λοιδορούν», επειδή, όπως είπε, φεύγουν, μαζί με το «διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο» που δημιούργησαν.

Α. Τσίπρας: Το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις

Α. Τσίπρας: Το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις

Διμέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε το Σάββατο από τη Λιβαδειά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλογίζοντάς τους ότι οδηγούν τη χώρα «στο διχασμό και την ακυβερνησία». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε συγκεκριμένα τη ΝΔ ότι «καταφεύγει στον πιο παλαιομοδίτικο, ψυχροπολεμικό δημαγωγικό λόγο» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οδηγεί στην οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας».

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Λειβαδιά

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Λειβαδιά

Σε ομιλία του παράλληλα στη Χαλκίδα, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε το φόβο ότι η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, αφού, όπως παρατήρησε, «έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν δικομματισμού». Διεμήνυσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει κανένα κυβερνητικό σχήμα «αν δεν διασφαλίζεται ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην πρόοδο μέσα από την εθνική στρατηγική» που έχει προτείνει το κίνημα.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Χαλκίδα

Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Χαλκίδα

«Μπροστά στα αδιέξοδα να διαχειριστούν την κρίση σε βάρος του λαού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δικαιολογημένα έχουν χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν για μια μεταβατική περίοδο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη θέση του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου» αναφει σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ .

Στο ίδιο σχόλιο αναφέρεται ότι (για την επιλογή αυτή) «αξιοποιούν την αγωνιώδη προσδοκία του λαού για κάτι άμεσο, που δυστυχώς γι' αυτον δεν πρόκειται να υπάρξει». «Καμία αυταπάτη μπροστά στα χειρότερα που έρχονται, μόνο το ισχυρό ΚΚΕ είναι λαϊκο αντίβαρο», καταλήγει το η Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Πρόγραμμα με επτά γραπτές δεσμεύσεις για τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο προτάσσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής. Διαβεβαιώνει επιπλέον ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη ενώ θέτει τρεις όρους στον ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι πρώτο κόμμα: σοβαρότητα, αξιοπιστία και δέσμευση.

Την ανάγκη να υπάρξει ένα «πειστικό πρόγραμμα» για τη χώρα υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν θα πορευτεί ούτε με ακροβασίες, ούτε με γονυκλισίες».

Γ. Καρατζαφέρης: Κάποιοι προτάσσουν το κομματικό συμφέρον

Γ. Καρατζαφέρης: Κάποιοι προτάσσουν το κομματικό συμφέρον

«Χρειάζεται ένα πειστικό πρόγραμμα, χρειάζεται ένας έντιμος διάλογος και χρειάζονται συμμαχίες με τις χώρες του Νότου. Πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι, προτάσσουν το συμφέρον του κόμματός τους, από το συμφέρον της Ελλάδος», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή