«Σχέδιο καταστροφής» της Συρίας κατήγγειλε ο Ασαντ

Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 13:33
A- A A+

Για «σχέδιο καταστροφής» της χώρας του από τις ξένες δυνάμεις έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, σε ομιλία του ενώπιον του νέου κοινοβουλίου, ενώ χαρακτήρισε «τέρατα» τους υπεύθυνους για τη σφαγή στη Χούλα.

«Η Συρία αντιμετωπίζει "έναν πραγματικό πόλεμο, δεν αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε ένα σχέδιο διχόνοιας και καταστροφής του έθνους», τόνισε ο Ασαντ στην ομιλία του, που αναμεταδόθηκε από τη συριακή τηλεόραση.

Επισήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίζει να πολεμά την «τρομοκρατία που αυξάνεται… για το καλό του έθνους» και υποστήριξε ότι η Συρία είναι «ανοικτή σε όλους τους Σύρους, όποια πολιτική θέση κι αν έχουν».

Ο Σύρος πρόεδρος, κατά του καθεστώτος του οποίου έχει ξεκινήσει λαϊκή εξέγερση εδώ και 15 μήνες, χαρακτήρισε «άγριες σφαγές που ακόμα και τέρατα δεν θα μπορούσαν να διαπράξουν» αυτό που συνέβη στη Χούλα και σε άλλες περιοχές της Συρίας.

Οι δυνάμεις της εξέγερσης και το καθεστώς αλληλοκατηγορούνται για τη σφαγή στη Χούλα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι «σοβαρές υποψίες» στρέφονται στις πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς. «Μετά τη σφαγή στη Χούλα κατηγόρησαν το στρατό, αλλά στη συνέχεια κατηγόρησαν τις πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς. Οι εγκληματίες σχεδιάζουν και άλλα εγκλήματα», τόνισε ο Ασαντ.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν πρόκειται να έχει διάλογο με μέλη της εξόριστης αντιπολίτευσης. «Οι πόρτες είναι ανοιχτές και είμαστε έτοιμοι ν΄αρχίσουμε διάλογο, αλλά όχι με αυτούς που συνδέονται με ξένες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή