Συντριβή αεροσκάφους σε κτήριο στη Νιγηρία

Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 18:49
UPD:21:52

A- A A+

Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη σε διώροφο κτήριο στο Λάγος, οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Το αεροσκάφος της Dana Air εκτελούσε πτήση από το Λάγος στην Αμπούτζα, σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Νιγηρίας. Τα τοπικά μέσα επισημαίνουν ότι ο ίδιος ανέφερε πως φοβάται πως κανείς από τους περίπου 150 επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών διευκρίνσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει σε κτήριο και στη συνέχεια να τυλίγεται στις φλόγες. Το πρακτορείο επισημαίνει ότι το αεροπλάνο είχε 147 επιβαίνοντες.

Το Associated Press μεταδίδει ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν απομακρύνει τουλάχιστον ένα πτώμα και ψάχνουν για επιζώντες, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, αναφέρει ότι η γειτονιά Ίτζου όπου συνέβη το δυστύχημα ήταν πυκνοκατοικημένη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή