Αλ. Τσίπρας: Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής το Ελληνικό

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 12:36
UPD:16:54

«Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής που ακολουθήθηκε τα 2,5 τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας τα όσα συνέβησαν στο χώρο του παλιού αεροδρομίου.

A- A A+

«Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής που ακολουθήθηκε τα 2,5 τελευταία χρόνια», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας τα όσα συνέβησαν στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, το οποίο χαρακτήρισε «φιλέτο».

Σε επίσκεψή του στο δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού, σημείωσε ακόμη, «δείχνοντας» τις «μνημονιακές» κυβερνήσεις, ότι «έδωσαν γη και ύδωρ στους εθνικούς εργολάβους και τους πολυεθνικούς κερδοσκόπους».

Α. Τσίπρας: Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής το Ελληνικό

Α. Τσίπρας: Μικρογραφία της περιβαλλοντοκτόνου πολιτικής το Ελληνικό

Ειδικά για το Ελληνικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μπούσουλας» και «πυξίδα με την οποία θα πορευτούμε» θα είναι η σχετική μελέτη του ΕΜΠ. «Θα αξιοποιήσουμε τη μελέτη, ενδεχομένως θα υπάρχουν και προσθήκες, αλλά θα αξιοποιηθεί αυτή τη μελέτη ως βάση για τον τρόπο με τον οποίον θα αξιοποιήσουμε, με τη βοήθεια φυσικά του τοπικού κινήματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, έναν χώρο που μπορεί να αποτελέσει πνεύμονα ζωής για το Λεκανοπέδιο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και παράλληλα δεσμεύθηκε για την κατάργηση όλου του «πλέγματος των περιβαλλοντοκτόνων ρυθμίσεων των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων». «Η δυνατότητα να ακυρώσουμε τους νόμους -ιδιαίτερα τον 4062 του 2012- του μνημονίου που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, είναι μια κυβερνητική επιλογή», τόνισε, «η ευτυχής κατάληξη όμως αυτής της πρωτοβουλίας συναρτάται απολύτως και με τη δυναμική παρουσία των τοπικών κοινωνιών, των ενεργών πολιτών στην πρώτη γραμμή για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα, το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε τέλος για μια κυβέρνηση Αριστεράς που θα έχει «σαφή οικολογική οπτική» και στόχο να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα.

Την Τέταρτη στις 11 το πρωί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο με τους πρεσβευτές του G20 στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή