«Ο δεύτερος τη τάξει της αλ Κάιντα» στόχος αμερικανικής επιδρομής στο Πακιστάν

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 14:02
UPD:06/06/2012 10:53
A- A A+

Τον θεωρούμενο ως δεύτερο τη τάξει στην αλ Κάιντα, Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, είχε στόχο η χθεσινή επιδρομή στο Πακιστάν αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 φερόμενοι ως αντάρτες, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επιδρομή, χαρακτηρίζοντάς την «παράνομη».

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στους New York Times και στο ΒΒC ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Λίμπι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο Βόρειο Ουαζιριστάν του βορειοδυτικού Πακιστάν.

«Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να είμαστε πραγματικά βέβαιοι ότι είναι νεκρός. Αλλά είναι ο υπ' αριθμόν δύο της αλ Κάιντα, και αυτό θα ήταν ένα βαρύ πλήγμα» για την οργάνωση, είπε αξιωματούχος στους New York Times.

O Λίμπι είχε εσφαλμένα θεωρηθεί νεκρός έπειτα από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Δεκέμβριο του 2009.

Λίβυος υπήκοος, έχει εμφανιστεί αρκετές φορές σε προπαγανδιστικά βίντεο της αλ Κάιντα. Είχε διαφύγει στο παρελθόν από αμερικανική φυλακή στο Αφγανιστάν.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Λίμπι έγινε δεύτερος τη τάξει της Αλ Κάιντα, υπό τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ Ζαουαχίρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή