Οικολόγοι Πράσινοι: Η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε τρίτες εκλογές

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 16:56
UPD:11/06/2012 18:27

Με σύνθημα «άναψε πράσινο, υπάρχει άλλος δρόμος» και με φόντο το ΧΥΤΑ στη Φυλή οι Οικολόγοι Πράσινοι παραχώρησαν σήμερα διακαναλική συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας έτοιμοι για την νέα εκλογική αναμέτρηση.

A- A A+

Με σύνθημα «άναψε πράσινο, υπάρχει άλλος δρόμος» και με φόντο το ΧΥΤΑ στη Φυλή οι Οικολόγοι Πράσινοι παραχώρησαν σήμερα διακαναλική συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας έτοιμοι για την νέα εκλογική αναμέτρηση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν την ψήφο των πολιτών, για να είναι «ο καταλύτης σε ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα την επόμενη μέρα». Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη επισήμανε ότι οι αυτοδυναμίες τελείωσαν και ότι ο τόπος δεν πρέπει να πισωγυρίσει, αλλά να βρει τρόπους μέσα από ένα άλλο μοντέλο πολιτικής «χωρίς να μπούμε σε δικομματισμούς και διλήμματα αριστερά-δεξιά». Υποστήριξε ακόμη ότι οι Οικολόγοι έχουν «και ρόλο και λόγο μέσα στη Βουλή» και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν με ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν να υπάρξουν συμμαχίες έτσι ώστε η επόμενη μέρα να έχει προοπτικές και ελπίδες. «Τους κακούς διαπραγματευτές που δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση, δεν είχαν όραμα, τους ζήσαμε, τώρα πρέπει να δούμε τους καλούς, εμείς έχουμε και όραμα και προτάσεις και μπορούμε να συμβάλουμε για ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα», σημείωσε.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Διακαναλική συνέντευξη των Οικολόγων Πράσινων

Διακαναλική συνέντευξη των Οικολόγων Πράσινων

Για εμπόριο φόβου και εμπόριο ελπίδας έκανε λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Δεν ισχύει το δεν φοβόμαστε πια, αυτό που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς από τις τηλεοράσεις», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να φοβόμαστε τα πάντα καθώς ο δρόμος για την διέξοδο ανάμεσα στις συμπληγάδες είναι μονοπάτι που το χαράσσουμε τώρα». Στο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουμε κλειστά χαρτιά, η ψήφος στους Οικολόγους μπορεί να κάνει τη διαφορά», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμη ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές, επισημαίνοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα κριθεί στην ΕΕ. «Εκεί μπορούμε να είμαστε καταλύτης γιατί οι Πράσινοι είναι η καλύτερη αντιπολίτευση απέναντι στην κ. Μέρκελ», σημείωσε.

Αναφορικά με την ΝΔ, που «κηρύσσει επιστροφή στη δεκαετία '50», παρατήρησε ότι το κόμμα αυτό «προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία, εμπορεύεται τον φόβο, μιλάει για αναγέννηση, δηλαδή, ουσιαστικά να συνυπάρξουν τα χειρότερα του μνημονίου με τα χειρότερα της προ μνημονίου εποχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή