Ελευθερία πάση θυσία

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 18:20

A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, υποσχέθηκε σήμερα στο Σεντ-Μερ-Εγκλίζ της Νορμανδίας, στη διάρκεια τελετής για την Ημέρα των Πεσόντων, πως οι ΗΠΑ θα συναινέσουν σε όλες τις θυσίες που είναι απαραίτητες για την υπεράσπιση της ελευθερίας.

«Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία μας από εκείνους που δεν ανέχονται την ελευθερία, και αυτή η άμυνα θα απαιτήσει θυσία ίση με εκείνες των προγόνων μας», δήλωσε ο Μπους στη διάρκεια της τελετής μνήμης, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε μαζί με τον γάλλο ομόλογό του προσκύνημα στον τόπο της συμμαχικής απόβασης της 6ης Ιουνίου 1944 στη Νορμανδία. Κατά την Ημέρα των Πεσόντων τιμάται η μνήμη όλων των Αμερικανών που έπεσαν σε μάχες από την Αμερικανική Επανάσταση μέχρι σήμερα.

Μετά την τελετή στο Σεντ-Μερ-Εγκλίζ, ο αμερικανός πρόεδρος μετέβη στο αμερικανικό κοιμητήριο του Κολβίλ-Σιρ-Μερ στην Ομαχα Μπιτς, την παραλία όπου διεξήχθησαν μερικές από τις πιο άγριες μάχες της πρώτης ημέρας της συμμαχικής απόβασης.

Στο κοιμητήριο αναπαύονται 9.387 στρατιώτες των συμμάχων, ανάμεσα στους οποίους 307 άγνωστοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή