Για τρία προεκλογικά τεχνάσματα κατηγόρησε τη ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 21:39
UPD:21:56

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να εμφανιστεί και να δεχθεί το δημόσιο διάλογο, τη δημόσια αντιπαράθεση χωρίς προκατασκευασμένους μονολόγους.

A- A A+

Τρία προεκλογικά τεχνάσματα καταλόγισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα.

Όπως ανέφερε, το πρώτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Και ότι αν διακόψει η τρόικα τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα δάνεια δίνονται για να αποπληρώνονται δάνεια και όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις. Συνεπώς, πρόσθεσε, η ακύρωση του Μνημονίου δεν σημαίνει ακύρωση της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποίηση της χώρας αντίθετα σημαίνει επανεκκίνηση σε νέα βάση.

Το δεύτερο προεκλογικό τέχνασμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Προσπαθούν να πείσουν ότι η μεταμφίεση δύο ανθρώπων από συνεγγυητές του Μνημονίου σε αμφισβητίες του θα είναι ανώδυνη για τη χώρα».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κλιμάκωση της κρίσης στην ευρωζώνη, σήμερα με την Ισπανία και αύριο με το επόμενο κράτος-μέλος της, οδηγεί αναπόφευκτα στην αναθεώρηση της διαχείρισής της από την ίδια την ευρωζώνη. Ανοίγει, έτσι, μια νέα, μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας, συμπλήρωσε.

Το τρίτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για παραλήρημα και συκοφαντία. «Μας συκοφαντεί ο κ. Σαμαράς πότε ως νεοκομμουνιστές, πότε ως υπερασπιστές της τρομοκρατίας, πότε ως πολιτικούς φίλους των κουκουλοφόρων, άλλοτε ως φίλους των λαθρομεταναστών και άλλοτε ως εχθρούς της αστυνομίας. Και σχεδόν πάντα ως πολιτική δύναμη μειωμένου πατριωτισμού», εξήγησε.

Παράλληλα, επανέλαβε το δίλημμα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενώ αναφέρθηκε και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καλώντας τον κ. Σαμαρά να σταματήσει «επιτέλους να κρύβεται και να φυγομαχεί».

Α. Τσίπρας: Ο Α. Σαμαράς ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, αρκεί να εμφανιστεί

Α. Τσίπρας: Ο Α. Σαμαράς ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, αρκεί να εμφανιστεί

Ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να εμφανιστεί και να δεχθεί το δημόσιο διάλογο, τη δημόσια αντιπαράθεση χωρίς προκατασκευασμένους μονολόγους.

Μάλιστα, πρότεινε να ορίσει ο κ. Σαμαράς όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί, «όποιους τον κάνουν να αισθάνονται καλύτερα».

«Ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, δεν έχω αντίρρηση. Αρκεί να εμφανιστεί και να δεχθεί να αντιπαρατεθούμε ζωντανά σε μια ουσιαστική και όχι τυποποιημένη αντιπαράθεση», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή