Euro 2012: Ο Πλατινί θυμήθηκε την Ελλάδα και τη Δανία

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 22:00
UPD:08/08/2012 14:27

A- A A+

«Θα είναι μια διοργάνωση πολύ ανοικτή και ανταγωνιστική. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Ποιος μπορούσε να προβλέψει τη νίκη της Δανίας το 1992 ή της Ελλάδας το 2004; Όπως πάντα το ποδόσφαιρο είναι παράλογο, αλλά γι΄ αυτό είναι ωραίο», απάντησε ο Πλατινί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ανώτατης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αρχής είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία, στο εθνικό στάδιο της πολωνικής πρωτεύουσας που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα της διοργανώτριας με την Ελλάδα.

«Είμαστε έτοιμοι. Ήταν μια μακρά και απαιτητική πρόκληση, αλλά ελπίζω ότι θα αποδειχθεί μια μεγάλη γιορτή. Η Ουκρανία και η Πολωνία επιλέχθηκαν πριν από πολύ καιρό, τον Απρίλιο του 2007. Από τότε, πολλά ειπώθηκαν και έγιναν» είπε ο Πλατινί και συνέχισε: «Η Πολωνία και η Ουκρανία εργάζονται με πάθος από το 2007. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις δύο χώρες και για την UEFA. Χωρίς ψεύτικη μετριοφροσύνη, πιστεύω ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες. Δουλέψαμε πολύ για μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, γι' αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυβέρνηση της Πολωνίας και της Ουκρανίας και τη διοίκηση της UEFA, η οποία θα μας δώσει τρεις εβδομάδες ευφορίας. Από την Παρασκευή οι δημοσιογράφοι θα μιλάνε για προπονητές και παίκτες. Τελικά, στην ουσία θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο».

Ο Πλατινί επανέλαβε ότι οι εργασίες για τις υποδομές του UEFA Euro 2012 θα αφήσουν μόνιμη κληρονομιά στην Πολωνία και την Ουκρανία, μετά τον τελικό της την 1η Ιουλίου. «Θα αφήσουμε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στην Πολωνία και την Ουκρανία, οι κάτοικοι των οποίων οποίες χάρη στο Euro 2012 θα ζουν καλύτερα. Όταν μια χώρα διοργανώνει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Κύπελλο ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ζωή γίνεται πιο εύκολη για τους ανθρώπους της. Αλλά θα παραμείνουν και οι μνήμες από τα παιχνίδια, τους παίκτες και όλα τα συναισθήματα, που δεν είναι λιγότερο σημαντικά».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι «ήταν ένα τεράστιο έργο, γιατί καμία από τις δύο χώρες δεν έχει διοργανώσει ποτέ ένα μεγάλο τουρνουά όπως αυτό. ΟΕίμαστε στο τέλος μιας μεγάλης κούρσας και δεν απομένει παρά το τελικό σπριντ».

Όσο για το ποια εθνική εκτιμά ότι θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης; «Ξέρω μόνο ότι οκτώ ομάδες θα φτάσουν στα προημιτελικά, ύστερα θα γίνουν τέσσερις, μετά δύο και στο τέλος θα δώσω το τρόπαιο στους νικητές», σχολίασε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις