Το αιρετικό άγγιγμα του «Corpus Christi»

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 12:55

A- A A+

Αναγεννώντας και επαναπροσδιορίζοντας την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου, το αιρετικό έργο του Τέρενς ΜακΝάλι, «Corpus Christi», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Λαέρτη Βασιλείου, στο θέατρο Χυτήριο, από σήμερα Πέμπτη - στις 9.00 το βράδυ- έως και την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Το έργο

Το «Corpus Christi» εξιστορεί εκ νέου την παλαιότερη, αλλά και πιο αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, υπό το πρίσμα της σημερινής κοινωνίας με τις ξεχασμένες αξίες και τα ιδανικά, παραπέμποντας σε μία επανεξέταση όσων έχουν παρουσιαστεί ως επίσημη αλήθεια και ιστορία.

Το έργο - μέσα από την πορεία ενηλικίωσης δεκατριών νέων που ανταμώνουν σε ένα ταξίδι, κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα, την προδοσία και την άλλη όψη της θυσίας -, μας προτρέπει, ιδιαίτερα σε αυτήν την εποχή της κρίσης, να επιλέξουμε συνειδητά τις αξίες που θέλουμε να υπηρετούμε.

Ο Λαέρτης Βασιλείου και η ομάδα Artisan, με αυτήν την παράσταση, προσφέρουν ένα «εισιτήριο» για μία διαφορετική πτήση αυτογνωσίας, με μοναδικό αντίτιμο τη φράση: «άκου με την καρδιά σου».

Ο σκηνοθέτης

Ο Λαέρτης Βασιλείου απέσπασε το 1ο Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Θεάτρου 2005, με τους «Εμιγκρέδες» του Σ. Μρόζεκ, και το Βραβείο Μέλλοντος στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Σαράγεβο, το 2008, με το δικό του έργο «Ένας στους δέκα». Και αυτήν τη φορά, ο δημιουργός προσεγγίζει τη διαφορετικότητα –που είναι το αγαπημένο του θέμα- και επανέρχεται με ένα καστ, αποτελούμενο μόνο από άνδρες.

Ταυτότητα παράστασης: Απόδοση κειμένου: Βάσια Παναγοπούλου - Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Λαέρτης Βασιλείου, σκηνικά - κοστούμια: Φωτεινή Μουτάφη, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, επιμέλεια κίνησης: Μαριέλα Νέστορα, βίντεο: Χρήστος Δήμας, μουσική διδασκαλία: Μυρσίνη Δόξα, hair styling / make up artist: Έλενα Βασιλείου, βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Ζησιμάτου, φωτογραφίες: Τάκης Βεκόπουλος. Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Αχτάρ, Λαέρτης Βασιλείου, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Όντος, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Χρυσόστομος Παπανικολάου, Νικόλας Πιπέρας, Αχιλλέας Σκεύης, Πάνος Τρουμπoυνέλης, Γιώργος Τσάμης, Φώτης Τσοτουλίδης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης.

Πληροφορίες

Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 - Γκάζι (πλησίον σταθμού μετρό «Κεραμεικός»), τηλ.: 210 3412313, 6983 671437. Διάρκεια παράστασης: 111 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίου: γενική είσοδος: 11 ευρώ, φοιτητικό: 9 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς