Ευ. Βενιζέλος: Απαράδεκτα φαινόμενα, που γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 15:13
UPD:15:27

«Το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό, το κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό, το πολιτικό πρόβλημα δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε θεσμικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, επισημαίνοντας ότι πράξεις σαν αυτή γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με πανεπιστημιακούς, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε συγκεκριμένα πως η συζήτηση «για την βαθιά εθνική κρίση» που βιώνει η χώρα είναι μια συζήτηση που έχει θεσμικά χαρακτηριστικά. «Το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό, το κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό, το πολιτικό πρόβλημα δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε θεσμικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος είχε μιλήσει πολλές φορές «για τον τραγικό κίνδυνο να διολισθήσουμε σε συμπεριφορές αυταρχικές που δεν σέβονται κανένα κανόνα, καμία αξία, καμία αρχή πολιτικής, θεσμικής και κοινωνικής συμπεριφοράς». «Το ζήσαμε αυτό σήμερα. Το ζήσαμε στις Σέρρες, καθώς ομάδα στελεχών της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκε στον πρώην βουλευτή μας και υποψήφιο βουλευτή, τον Στάθη Κουτμερίδη. Πρόκειται για φαινόμενα απαράδεκτα, που γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, στη δεκαετία του ’60 και στη δεκαετία του ’50», πρόσθεσε.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Δήλωση Ευ. Βενιζέλου

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

Τόνισε επίσης ότι πρέπει όλοι «να αντισταθούμε στο όνομα της δημοκρατίας, στο όνομα της αξιοπρέπειας και της προοπτικής των Ελλήνων πολιτών», προστατεύοντας τους θεσμούς μας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τις Ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών, των διδασκόντων στα ΤΕΙ και το Σύλλογο των ερευντηικών κέντρων της Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα και το μέλλον της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και το «εθνικό αδιέξοδο» και η ανάγκη, όπως είπε, για μία εθνική στρατηγική, που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας.

«Εγκαινιάσαμε έναν διάλογο για τα θέματα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων, ένα διάλογο ουσίας που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, οι διανοούμενοι αλλά και ο καθένας «μπορεί και οφείλει να συμβάλει στο να διαμορφωθεί ένα Κίνημα εθνικής συνευθύνης».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή