Αλ. Παπαρήγα: Να είμαστε έτοιμοι για πιθανή άναρχη πτώχευση

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 23:14
UPD:23:31

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία λαού στο Κερατσίνι.

A- A A+

Πιθανή είναι η στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τη γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα η οποία μίλησε απόψε σε συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Παράλληλα κάλεσε το λαό να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και να αφήσει εκτός την Χρυσή Αυγή.

Σημείωσε ότι στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την μέγιστη λαϊκή αυτενέργεια, ώστε ο λαός να εξασφαλίσει φάρμακα και τρόφιμα προσθέτοντας ότι «δεν κινδυνολογούμε, ούτε θέλουμε τέτοιες εξελίξεις, αλλά αυτή η εξέλιξη είναι υπαρκτή και πιθανή».

Α. Παπαρήγα: Πάμε για στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις

Α. Παπαρήγα: Πάμε για στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρες πρόγραμμα με προτάσεις και σχέδιο από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ταμείων ως την εργατική εξουσία τονίζοντας ότι το πρόγραμμα του ΚΚΕ δεν φτιάχνεται «ανά δεκαπενθήμερο» ούτε επηρεάζεται από τα εκλογικά ποσοστά.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε «ξενέρωτο» και πρόσθεσε ότι ακόμα και σε ορισμένα βασικά συνθήματα είναι διαφορετικό από εκείνο που κατατέθηκε ενόψει των προηγούμενων εκλογών.

Υπογράμμισε ότι δεν φθάνει η «αντιμνημονιακή» ψήφος αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταδικαστούν ως «υπηρέτες της αστικής τάξης στην Ελλάδα και των μονοπωλίων της ΕΕ», τονίζοντας ότι αν δεν καταδικαστούν ως τέτοια κόμματα, η πολιτική τους θα επιστρέψει μέσω άλλων κομμάτων.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η Ελλάδα δεν τηρούσε ούτε τα κριτήρια, ούτε τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ΟΝΕ, αλλά αυτό έγινε με πολιτικά κριτήρια, ενώ «πάλι με πολιτικά κριτήρια σε διώχνουν» και πρόσθεσε ότι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ έγινε γιατί η ΕΕ ήθελε να διευρυνθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της, τις αναδυόμενες αγορές.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να συνδράμει στο δυνάμωμα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα» και παρότρυνε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ «γιατί χωρίς δυνατό ΚΚΕ δεν μπαίνει ούτε φρένο στα βάσανα του λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή