EURO 2012: Ελλάδα όπως λέμε...Πορτογαλία

Πρεμιέρα στη διοργάνωση κόντρα στην Πολωνία
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 08:23

A- A A+

Η ώρα για τη «γαλανόλευκη» έφτασε. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είναι πανέτοιμοι για να ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση που τους παρουσιάζεται. Όπως και πριν από 8 χρόνια, έτσι και σήμερα, η εθνική μας ομάδα μπαίνει...στα βαθιά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας την ομάδα της διοργανώτριας χώρας, αυτή την φορά την Πολωνία στο «Narodowy Stadion» (το 2004 ήταν η Πορτογαλία).

Στόχος, όπως και με τους Ιβηρες, η νίκη, που εάν έρθει θα βάλει την Ελλάδα σε...θέση οδηγού για την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Οι Πολωνοί θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά και οι διεθνείς θα νιώσουν αρκετά...ζεστά, καθώς στις εξέδρες του εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας θα βρεθούν περισσότεροι από 4.500 Ελληνες, κυρίως ομογενείς από ολόκληρη τη «Γηραιά Ήπειρο».

Όπως σε ολόκληρη τη διάρκεια της προετοιμασίας, έτσι και χθες, τελευταία ημέρα προπόνησης πριν το μεγάλο ματς, οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος δήλωναν αποφασισμένοι να «χαλάσουν» τη γιορτή των διοργανωτών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς και ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ετοιμοπόλεμος. Αν δεν προβεί σε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, η ενδεκάδα της «γαλανόλευκης», στο 4-3-3 του έμπειρου τεχνικού, θα είναι η ακόλουθη: Χαλκιάς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (Νίνης), Γκέκας.

Για τους Πολωνούς, ο Φράντισεκ Σμούντα αναμένεται να παρατάξει το ακόλουθο σχήμα: Σέσνι, Πίστσεκ, Βαβρζίνιακ, Περκίς, Βασιλέφσκι, Μουράσκι, Πολάνσκι, Μπλαστζικόφσκι, Ομπρανιάκ, Ρίμπους, Λεβαντόσφσκι.

Διαιτητής του αγώνα, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου, θα είναι ο Ισπανός, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

Το βράδυ Ρωσία-Τσεχία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δεύτερη αναμέτρηση του γκρουπ, όπου συμμετέχει η Ελλάδα, μεταξύ της Ρωσίας και της Τσεχίας (21:45, ΕΤ1).

Οι Ρώσοι είναι το φαβορί του ομίλου, ομάδα με μεγάλη ποιότητα (Ζιρκόφ, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ) και ικανή υπό τις οδηγίες του Ντικ Αντβοκαατ να φτάσει αρκετά ψηλά.

Οι Τσέχοι ποντάρουν πάρα πολλά στην εμπειρία και τη σιγουριά που τους προσφέρει κάτω από τα δοκάρια ο Πετρ Τσεχ, ενώ έχουν και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα (Μπάρος, Ροζίτσκι).

Πιθανές συνθέσεις:

Ρωσία (σύστημα 4-5-1): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ, Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκόφ.

Τσεχία (σύστημα 4-2-3-1): Τσεχ, Σίβοκ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Πλασίλ, Γίρατσεκ, Πιλάρ, Ρέζεκ, Ροζίτσκι, Μπάρος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις